3 évre kibérelte az egyik Sky Boxot a válogatott csapatkapítánya. Talán már tud valamit?

A legnagyobb luxusban, elkülönített lakosztályban és a hozzá tartozó lelátórésszel, korlátlan ital-, valamint ételfogyasztás mellett élvezheti a futballmérkőzéseket és a koncerteket Dzsudzsák Balázs (30) a Ferencváros stadionjában.

Persze a fényűző szórakozásnak komoly ára van: egy fociévre minimum 100 ezer euró (31 millió forint), plusz áfába, vagyis 125 ezer euróba (38,8 millió Ft-ba) kerül az úri móka. Ráadásul, a Groupama Arénában az úgynevezett Sky Boxot minimum három esztendőre kell „bérelni”, azaz muszáj leszurkolni érte 375 ezer eurót (116,4 millió forintot).

Minden Sky Box bérlőjének nevét kiírták, így Dzsudzsákét is /Fotó: Wéber Zsolt

Az egyesült arab emírségekbeli al-Vahda játékosa le sem tagadhatná, hogy vett egy VIP-szobát, ugyanis mindegyikre hatalmas betűkkel ráírták a tulajdonosának nevét, így a természetesen a futballistáét is.

Dzsudzsák nem unatkozik, a meccsekre 13-16 vendéget hívhat a páholyba. A legtehetősebb partnereinek egyébként kétféle csomagot kínál az aréna. Az olcsóbb az általános forgalmi adóval együtt legalább 81 250 euróba (25,2 millió Ft-ba) kerül egy évre. A drágább lehetőséget választók a Fradi meccsei mellett a válogatott találkozóit is a kiemelt részről követhetik figyelemmel, sőt a stadionban rendezedő koncerteket ugyancsak innen tekinthetik meg. Idén például a Depeche Mode és Robbie Williams (43) is fellépett a helyszínen.

Az is biztos, Dzsudzsák nem unatkozik az eseményeken, mivel tizenhárom-tizenhat személyt láthat vendégül az egyéni igény szerint kialakított felsőkategóriás boxban. Csak összehasonlításul: az FTC stadionjába, a kapu mögé érvényes, egész labdarúgóidényre szóló bérlet 34 ezer forintba kerül.

A VIP-helyiséghez természetesen privát lelátórész is jár a stadionban.

Az árak üzleti titkot képeznek. Egyébként több mindentől függ, hogy mennyibe kerül a Sky Box. Például az elhelyezkedésétől és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásoktól – árulta el Igaz András (37), az értékesítésért felelős Lagardere Sports Hungary Kft. ügyvezetője. – Annyit azért elmondhatok, Dzsudzsák Balázs esetében teljes csomagról van szó, amelyhez pluszszolgáltatások is járnak.

A focistának és vendégeinek korlátlan étel- és italfogyasztás is jár. Persze a focistának van miből kifizetni a 190 ezer forintos bruttó átlagbérből élő magyaroknak minden bizonnyal meghökkentő összeget: a szélső évente körülbelül 1 milliárd forintnyi fizetésért lép pályára.

Ilyen ételeket ehetnek

Előételek: Bajor burgonyasaláta császárszalonnával, angolzellerrel, krémek (zöldfűszeres ricottakrém, sültoldalas-pástétom, mustáros tojáskrém), paraszttál (kolbász, tepertő, disznósajt, marhanyelv, körözött)

Főételek: Töltött káposzta kakastaréj szalonnával és kapros tejföllel, parmezánbundás pulykamell vargányás kakukkfüves rizottóval, penne paradicsomos borjúhúsgombóccal

Desszert: Fekete-fehér profiterol, Bounty szelet, francia almatorta erdei gyümölcsraguval

forrás: blikk.hu