Dénest kérdezték a Diósgyőr elleni győztes bajnoki után.

Mi változott a második félidőben?
Az elsőben képtelenek voltunk a földön tartani a labdát, a Diósgyőr letámadása miatt ívelgettünk. A fordulás után megszereztük a vezetést, hátrányban pedig változtatniuk kellett a vendégeknek. Bátrabban támadtak ki, így nagyobb területek nyíltak meg előttünk. Remek csapat volt az ellenfelünk, nagyon energikus és dinamikus futballt játszanak a miskolciak, de mi jöttünk ki győztesen az összecsapásból.

Ebben önnek is nagy szerepe volt, egy nullás állásnál Ugrai Roland kétszer is egyenlíthetett volna, ám ön mindkétszer bravúrral védett.
Mindkét esetben az utolsó pillanatban láttam meg a labdát, mert többen is álltak előttem. Az első lövés meg is pattant valakinek a lábán, én a hosszú sarokra mozdultam, és szerencsére a labda is arra folytatta az útját, így védeni tudtam. A második helyzetnél épphogy elsuhant a labda a stoplik között, de leértem a lövésre. Szerencsére a kipattanót elrúgták a védők, ez is csapatmunka volt.

Mennyit számít a Diósgyőr elleni három pont?
A korábbi fordulókban a Vasast és a bajnoki címvédő Honvédot is legyőztük, de tudtuk, hogy akkor lesz igazán értékes a két siker, ha a miskolciakat is legyűrjük. A három pont az öltözői hangulatnak is jót tett, nehéz meccset nyertünk meg, márpedig az ilyen sikerélmények teszik igazán egységessé a csapatot.

NS