Vízilabda csapatunk játékosával, Sedlmayer Tamással és vezetőedzőjével, Varga Zsolttal beszélgettek.

Óriásit erősödött a Ferencváros férfi vízilabda-csapata a 2017/18-as szezonra, így a zöld-fehérek könnyedén jutottak be a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. Az M4 Sportreggeli vendége volt az együttes vezetőedzője, Varga Zsolt és a frissen igazolt Sedlmayer Tamás. Szó esett a Fradi játékosállományáról, az éves célokról és tervekről, valamint zöld-fehér-életérzésről is.

Tény és való, hogy az elmúlt öt évben nagyon sok minden történt a Fradi háza táján – emlékezett vissza Varga Zsolt. – Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, és nagyon messziről érkeztünk jelenlegi helyünkre.” A Fradi pár éve még a kiesés ellen küzdött, azonban ennek az idénynek már bajnokesélyesként vágnak neki. A szakember elmondta, két hete kezdték el a közös munkát, és múlt héten játszották le első három mérkőzésüket, amelyeket egyébként magabiztosan húzott be a zöld-fehér csapat.

Az Euro Kupa-selejtező jó erőmérő lesz számunkra. Hat mérkőzésünk lesz négy nap alatt, így kiderül, mennyire bírja a csapat a fizikai terhelést. Azt azonban 2-3 hét munka után nem tudjuk felmérni, hogy ténylegesen mire képesek a fiúk” – mondta a tréner a hétvégi, veronai viadalról.

A nyáron érkezett hét új játékossal nagyon jó szerkezetűvé vált az együttes Varga Zsolt szerint, hiszen az idősebb, tapasztaltabb játékosok mellett fiatal pólósok is szerepet kapnak az idényben.

Az egyik ilyen ifjú játékos Sedlmayer Tamás, aki Szegedről igazolt a fővárosba 2017 májusában. A 22 éves pólós az utánpótlás válogatottaknak köszönhetően jól ismeri Varga Zsoltot, aki többször próbálta már a Fradihoz csábítani. „Reméltem, hogy a mostani szezon előtt is jön a megkeresés és tudok élni ezzel a lehetőséggel” – erősítette meg azt, hogy idén is számított a vezetőedző megkeresésre.

Azt várom tőlük, hogy összességében egy olyan csapattá érjenek, amelyik hatalmas lendülettel és akarással, nagy motivációval csinálja végig ezt az egész évet” – mesélt céljairól Varga Zsolt, aki szívesebben dolgozik egy sikerre hivatott csapattal, azt azonban előre nem tudja megmondani, mennyire nehéz egy ilyen sztárokkal teletűzdelt együttest irányítani. „A teher az elmúlt években is nagy volt a Fradin – vélekedett Varga –, hiszen a kiesés ellen kellett küzdeni. Nincs egyszerű dolgunk, mert a Fradi név kötelez és mindig győzni akarunk, tehát minden egyes vereséget rosszul élünk meg. A Ferencváros arra van predesztinálva, hogy nyerjen, ez egy ilyen klub.

Ezt már az első alkalommal is éreztem, amint beléptem az uszodába – vette át a szót Sedlmayer Tamás. – Vendégként is lehetett tapasztalni azt, hogy itt egy nagyon komoly atmoszféra van és tényleg mindenki mindenkivel összetart. Örülök neki, hogy most már én is ehhez tartozom.

M4 Sport