A jelenlegi ligaelső, rekordbajnok Ferencvárosból senki sem kapott meghívót a sportág 90. születésnapját ünneplő gálamérkőzésre, amit szeptember 30-án rendeznek a Budapest Sportarénában.

A tegnapi napon nyilvánosságra hozták a magyar jégkorong válogatott játékoskeretét a jövő hétvégi, Budapest Sportarénában rendezendő Magyarország – Lengyelország gálamérkőzésre. Meglepetés nem ért minket, hiszen az elmúlt években klubunk remek formában lévő játékosait nagyrészt arra sem méltatták, hogy az akár nyolcvan-kilencven fős bő keret edzésein bizonyíthassanak. Jánosi Csaba kapta meg a lehetőséget, aki félamatőrként vágott bele a felkészülésbe és beküzdötte magát a svájci A-csoportos világbajnokságra utazók közé, ahol a teljesítményére sem lehetett panasz, a közönség egyik kedvence lett, mellette pedig Erdélyi Tamás került be egyszer a bő keretbe.

De reménykedtünk, hogy egy ilyen szép évfordulón gondolnak majd ránk is. Félreértés ne essék, nem könyöradományt kérünk! Bár mondhatnánk a múltra hivatkozva – végül is azt is ünnepelik majd aznap… -, hogy a 25 bajnoki cím és a 14 Magyar Kupa győzelem, egy BEK-elődöntő emléke megérdemelne ennyit. De nem, ezt tegyük félre. Vegyük csak a tényt, hogy hokicsapatunk vezeti az Erste Ligát 100%-os teljesítménnyel, játékosaink pedig a kanadai táblázatot. Köztük magyarok is: Könczei Áron, Németh Attila, Szappanos Dávid és Virág Tamás. Mindannyian pont/meccs átlag felett teljesítenek, Virág a második hét legjobbja lett, Könczei korábban már ott volt a keretben, Németh a Dunaújváros ellen szerzett NHL-ben is ritkán látott gólt, Szappanos pedig idén újra csúcsformában. És az “örökifjú” Dubeket nem is említettük, hiszen honosított. A kapusposzton pedig Pleszkán és Sevela – aki szintén honosított – is jobb százalékon áll, mint Bálizs vagy Duschek. De ez sem elég a “ligaválogatotthoz” egy gálameccsre.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány nemrég érkezett, tőle nem is számítottunk csodára, de a két segítője, a jelenleg a MAC és a Dózsa kispadján ülő Majoross Gergely és Szilassy Zoltán is volt klubunk játékosa. Előbbi bajnoki címet ünnepelhetett zöld-fehérben, utóbbinak azzal szerzett szakosztályunk életre szóló élményt a bajnoki cím mellett, hogy egy csapatképen szerepelhetett NHL játékosokkal – ha valaki nem emlékezne, Jason Strudwickról ás Rob Niedermayerről van szó. És nekik sem jutottunk eszükbe, pedig egy-egy jól teljesítő játékosunk tavaly még náluk játszott. Szégyellhetik magukat.

A Dózsa ellen már megmutattuk a Magyar Kupában, és már csak ezért is 120%-ot kell kiadnunk pénteken a Tüskecsarnokban a MAC ellen, hogy még érthetetlenebb legyen a “ligaválogatott” keretösszeállítása. Rajtunk ne múljon, legyünk ott a lelátón a fiúk mögött. Hajrá, Fradi!