A hétvégén kezdődik a vízilabda szezon, ezen alkalomból jártak férficsapatunk edzésén.

– Az egész vízilabda-közvéleményben van egy nagy várakozás: még erősebb lesz a bajnokság, mint tavaly és hát, iszonyúan megerősödött a Fradi. Te vagy ennek a csapatnak a kapitánya – milyen reményeid vannak, nem tartasz-e kicsit attól, hogy nagy az elvárás?

– Attól nem, sőt, ez engem motivál is mindig. Meg ilyen csapattal nem is lehet másképpen nekimenni. A tavalyi év egy kicsit csalódás volt, s nemcsak önmagában a negyedik hely, hanem az, ahogy negyedikek lettünk. Nagyon simán lettünk negyedikek, a jó csapatok ellen semmi esélyünk nem volt, különösen a Szolnok ellen. Én mindig azért vízilabdáztam, hogy a végén a legjobb legyek, a legjobb csapatban játsszak, úgyhogy… Igyekszünk ezt bebizonyítani. Nem lesz könnyű, én is tapasztalom, látom, hogy nagy az elvárás, tulajdonképpen attól lett jobb a bajnokság, hogy mi sokkal jobbak lettünk, mint voltunk, de ezt majd most meg is kell majd mutatni.

– Az első benyomások milyenek? Ugye, van egy szerb fiú, akivel még nem találkoztál, a csapat is furcsa…

– Rajta kívül – legalábbis a válogatott játékosok közül – mindenkivel játszottam, klubban is, illetve a válogatottban is. Az első benyomások jók, de tudtam, hogy ilyen lesz. Majd a meccsek döntik el, illetve az, hogy azok a pici nüanszok, amik nekünk tavaly egyáltalán nem voltak meg, még a középcsapatok ellen sem, azok most a legjobb csapatok ellen meglesznek-e. Ezt most nem tudom hosszabban kifejteni, de majd ott dől el, hogy ez milyen csapat.

– Szerinted mennyi időtök lesz, tehát mikor van az az első komoly megmérettetés, a Szuperkupa?

– Hát, az november 4-én lesz. Sok időnk nincsen, ez kevesebb mint másfél hónap. Azt gondolom, annál, mint amilyenek november 4-én leszünk, leszünk még jobbak, de most igen, arra kell fókuszálnunk, hogy ott a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból, illetve ebből a csapatból.

– A bajnokság végét látod-e már előre? Hogy alakulhat? Ugye, a csoportbeosztást már ismerjük…

– Azt gondolom, nekünk most nem is kell ezzel foglalkozni, más dolgunk van, az, hogy leginkább magunkkal foglalkozzunk, azzal, hogy mi minél jobbak legyünk és aztán meglátjuk majd, hogy a többi csapat milyen, nem is azt mondom, hogy ki ellen van több esélyünk, inkább azt, hogy kinek fekszik a játéka, kinek nem. Azért addig még van nyolc hónap, addig még sok minden történik. Mint ahogy mi változunk, a többi csapat is változik valamennyit.

A teljes edzésriport nyilatkozatokkal, fotókkal: VLV, további képek: FTC, MVLSZ