Csapatunk edzőjét a szurkolói reakciókon kívül arról is kérdeztük, hogy minek köszönhetően javult a csapat az elmúlt néhány bajnokin és megtudhatjátok azt is, hogy mikor térhetnek vissza a sérültek.

Mindannyian tapasztaljuk hogy a csapatszellem teljesen más mint korábban volt. Többek között azért, mert sok korában sérült játékos visszatért és az új igazolások is jól jöttek. A játékosok az edzésen is érzik, hogy sokkal jobban mennek a dolgok és ezért a meccseken is nagyobb az önbizalmuk. Elég megnézni hogy milyen összeállításban lépett pályára a védelmünk és a középpályánk a Videoton ellen, hogy lássuk teljesen más most a helyzet. Vannak olyan fiatalok akikről kiderült, hogy még időre vannak szükségük és persze vannak olyan játékosaink is, akikről kiderült, hogy sosem lesznek képesek kellően magas szinten focizni. Ha megfelelő szintű játékosaink vannak és mégsem jönnek az eredmények, akkor vállalom érte a teljes felelősséget, de ha hiányoznak ezek a játékosok, akkor a felelősség nem teljesen az enyém. Nagyon örülök annak hogy a Vasas és a Honvéd ellen elsősorban a kiemelkedő csapatjátéknak köszönhetően tudtunk nyerni.

Spirovski és Blazic két nagyon jó szellemiségű játékos, akik ráadásul focizni is tudnak. Emelik a minőséget, miközben jó csapatemberek, nem nagyképűek. Ennek köszönhetően néhány olyan játékos, aki eddig megkapta az esélyt, de nem tudott vele élni, most kikerült. Veszélyes, hogyha néhányan azt hiszik, hogy bérelt helyük van a csapatban és ha nem játszanak akkor bizonyos igényeket támasztanak.

A sérülteket illetően Gera Zolira hosszasan nem számíthatunk, legközelebb valószínűleg februárban lehet velünk, de néhány vizsgálata még hátravan. Hajnal nagyon szorgalmasan készül és néhány napja Bőle Lukács is elkezdte az edzéseket, hamarosan ő is visszatérhet. Tegnap látogattam meg Lovrencsics Balázst a kórházban. A műtétje jól sikerült, de 4-6 hétig még nem készülhet velünk.

Az edzések képe teljesen más mint korábban, ugye volt olyan időszak, amikor 10-12 játékossal tudtunk csak készülni. Egyszer éltem át karrierem során ehhez hasonló sérüléshullámot, még Hamburgban, amikor annyi sérültünk volt, hogy a második csapatból kellett felhozni játékosokat, akikkel még a döntetlen is nagy eredmény volt, hiszen ezután a legtöbben soha többet nem játszottak a Bundesligában.

Varga Roli mostani kirobbanó formája sok tényező eredménye. Egyrészt szerencsére újra teljesen egészséges, mentálisan és játékban is sokat erősödött, maga mögött hagyta a problémákat a pályán és a pályán kívül is. Jó hogy már három éve együtt tudunk dolgozni és pontosan tudja hogy mit várok tőle a pályán, bízom benne és úgy érzem ő is bízik az edzői stábban, no és csodálatos lövőtechnikája van. A Vasas ellen sem ment neki az elején és valaki ilyen helyzetben, amikor azon gondolkodik, hogy hogyan változtatná a csapatot, akkor lecserélte volna, de éppen mivel jól ismerem őt, tudtam hogy lesz olyan pillanat, amikor neki a pályán kell lennie. Hosszú idő után először került a válogatottba, ahol szintén jól játszott és reméljük ez a jó forma továbbra is jellemző lesz rá és a többiek is követik ezt a formajavulást.

Valóban kicsit rosszul esett, hogy jó időket éltünk meg a klubnál és ezek után néhány rosszul sikerült meccs után voltak szurkolók, akik az anyanyelvemen küldtek haza. Nem azt várom nyilván hogy éltessenek, de meglepett hogy ilyen hamar elfelejtik a közös sikereinket. Azt szeretem ha a nézők a csapatot támogatják, akkor is ha nem megy jól, hiszen tudják, hogy minden évben új csapatot kellett építenünk. Nem fogok persze megsértődni, már majdnem négy éve itt vagyok.

Sose felejtem el, amikor 19 évesen visszatértem Rostockba, miután eligazoltam és gólt szereztem a Hansa ellen. A szüleim ott voltak a stadionba és édesanyám sírt, amikor kifütyültek és hallotta, hogy miket kiabálnak, engem is nyomaszthatott volna és összeomolhattam volna, de inkább motivált. Így van ez most is, nem sértődhetsz meg az ilyen reakciókon, hanem előre kell tekinteni, mert a csapatomnak szüksége van rám.

Thomas Doll