Jobban megfogta a városszéli érzés – biztos a lápvidék illata lehetett ennek az oka.

– Miért az Újpest tetszett meg, és nem a Fradi?
– Gyerekkorom óta, ha Újpest-Fradi volt, mindig az Újpestnek szurkoltam. A Fradi kétszer is megkeresett, először 8-9 éves, majd 12-13 éves koromban, de mindkétszer mondtam, hogy nem szeretnék ott játszani.

– Azért nem akartál odamenni, mert az Újpest volt szimpatikus, vagy mert a Fradi nem volt az?
– A Fradi nem volt szimpatikus. Nem tudom elmondani, hogy miért. Édesapám 40 éve Vasas-szurkoló, tehát nem is az játszott közre, hogy ő Újpest-drukker lett volna. Ez ösztönből jött, mindig jobban megfogott az újpesti „feeling”, mint a Fradié.

– Volt egy emlékezetes Instagram-posztod is, amellyel alaposan beleálltál a zöld-fehérekbe? Miért tetted azt ki?
– Nagy butaság és felelőtlenség volt, de úgy gondoltam, hogy ez valamilyen szinten vicces. Nem gondoltam volna, hogy ennyire felkapják, hogy mindenhol ezt kérdezik majd. Butaság volt, de vállalom a felelősséget. Visszacsinálni nem tudom. Megbántam egy kicsit, de mindig is elutasítottam a Fradit. Nem gondolnám, hogy a jövőben Fradi-játékos lennék, édesapám is mondta, hogy aki már egyszer újpesti volt, az fradista nem nagyon lehet. Persze volt egy Szűcs Lajos, vagy Rósa Dénes, de ezek ritka esetek. Nem is tudnék most olyat mondani, amiért egyszer odamennék. Az erkölcs nálam többet ér, mint a pénz.

– A szurkolók nem találtak meg a posztod után?
– De, azért kaptam. Inkább rosszat. De ezekkel nem foglalkozom. A komoly emberek nem üzengetnek, hanem megkeresnek, ha gondjuk van. Édesapám arra tanított, vállaljam a felelősséget, és én vállalom is. Az újpestiek örültek, a fradisták nem. De annyira nem viselt meg. Hülyeség volt, de azért arról nem volt szó, hogy emiatt most ne menjek az utcára.

– A derbin azért számítasz valami különlegességre?
– Akkor lenne igazán különleges, ha a két tábor a régi lenne. Bízom is benne, hogy minél többen lesznek. Biztos kapni fogom az ívet a derbin, mint régen egy Lipcsei, akiről nótákat zengtek. Persze nem akarom egy Lipcseihez hasonlítani magam, mert komolyabb játékos volt, mint én. Ez az egész nekem plusz motiváció, feldobja a napomat és a meccset is, de nem szoktam ezeket azért meghallani.

Csakfoci