Így készül szombati ellenfelünk.

Sokkal jobban rajtolt a Budapest Honvéd idén, mint tavaly, amikor Marco Rossi vezetőedző irányításával 24 év után ismét bajnok lett. A kispestiek az előző évben 8 forduló elteltével a hatodikok voltak, míg jelenleg a tabella második helyét foglalják el. A mostani szezon még abban is különbözik a tavalyitól, hogy a Honvéd idén először a 7. fordulóban hagyta el vesztesen a pályát, még tavaly ekkorra már három vereséget is begyűjtött.

Tartjuk ezt a hangulatot, ami a múlt évben is jellemző volt a csapatra. Új edző jött, új, pozitív energiával” – mondja Dorde Kamber, a kispestiek középpályása, majd így folytatja: „Az előző meccsig tudtunk nyerni, a Debrecen ellen viszont nem volt szerencsénk. Tizenegyesből kaptunk gólt, utána még vissza tudtunk jönni, de kaptunk még két gólt. Nem vagyunk olyan stabilak, mint a múlt évben.

A címvédő Honvédnál a héten több alapember is meghosszabbította szerződését. Ivan Lovric és Djordje Kamber további két évre, míg a korosztályos magyar válogatott Filip Holender – aki egyébként még ebben a szezonban nem lépett pályára sérülés miatt – 2019-ig írt alá.

Hosszú tárgyalások után sikerült hosszabbítanunk – nyilatkozta Holender. – Végre azt tudom mondani, hogy a sérülés után már teljesen jól vagyok. Játszottam egy félidőt az NB III-as Vecsés ellen, és nem fájt semmi, szóval teljesen jó a bokám végre.

Kamber örül annak, hogy hosszabbított Kispesten. „Jól érzem magam itt, lehet, hogy ez az utolsó szerződésem, hiszen már 34 éves leszek novemberben.

A szombati, Ferencváros elleni rangadóval kapcsolatban Holender így nyilatkozott: „Sok gyors játékos van a Fradiban. Tavaly teljesen más taktikával játszottunk, mint most, de a héten gyakoroltuk ezt az újfajta játékot, amivel a Fradi ellen is készülünk.

Kamber több játékosra is felhívta a figyelmet a ferencvárosi csapatból. „A legjobb formában Varga Roland van, de Böde és volt csapattársam, Priskin is nagyon veszélyes. Ugyanakkor mi is jók vagyunk, Lanza meg Epi mindenki ellen tud gólt szerezni. Ők a különbség, ami szükséges a győzelemhez. A legfontosabb az lesz a Fradi ellen, hogy tudjunk figyelni és koncentrálni.

forrás: m4sport.hu