Támadónkat a Fradiról és a válogatottról is kérdezte a sportnapilap.

– Túltette magát a történteken?
– Profi futballistaként örömteli és keserű pillanatokat is átélünk, de egyikkel sem szabad sokáig foglalkozni, a jelenre és a jövőre kell összpontosítani. A Portugália elleni találkozó utáni napokat nehezen éltem meg, de azért szép a sport, mert a következő héten a klubcsapatomban ott volt a javítási lehetőség.

– Mennyit segített, hogy nem csináltak önből bűnbakot?
– Így könnyebben túltettem magam a történteken. Jólesett, hogy a meccs után a szurkolók és a magyar futball közege sem esett nekem, de ettől még sajnálom a történteket. A könyökömmel eltaláltam Pepét, nem láttam, hogy mögöttem áll. Őszintén mondom, hogy véletlen volt.

– A túlzott bizonyítási vágy és agresszivitás okozta a piros lapot, vagy az a mozdulat akkor is benne van a futballban, ha az egyik csapat öt góllal vezet, és már csak néhány perc van hátra a lefújásig?
– Utóbbi. Szerencsétlen helyzet volt, és mivel korábban álltam a másik oldalon, tapasztalatból mondom, ez benne van a futballban. Amikor fiatalon Angliába szerződtem, erőnlétileg nem voltam megfelelően felkészülve, előfordult, hogy felszakadt a szemöldököm vagy kiverték a fogam. Egyébként nem csupán a portugálok ellen futottunk ki harcosan a gyepre, a lettek ellen is mindent beleadtunk, ott mégsem történt hasonló eset.

– Ezentúl hátranéz, mielőtt ugrik?
– Hátrafelé futottam, amikor megpróbáltam továbbcsúsztatni a labdát, ilyenkor nincs idő nézelődni, de hasonló szituációban nyilván bevillan majd a kiállítás.

– A Vasas ellen viszont gyönyörű egyéni akció végén szerzett góllal tért vissza a Groupama Aréna gyepére. Nagyobb öröm így gólt szerezni, mintha egy méterről passzolta volna be a labdát az üres kapuba?
– Boldog voltam, hogy a cselem és a lövésem után a hálóban kötött ki a labda, de a csatár lelkének minden gól fontos. Akkor is elégedett lennék, ha húsz gólt szereznék a bajnokságban, és mindegyiket a gólvonalról. De ez csapatjáték, a legfontosabb, hogy a Fradi három pontot szerezzen.

– Az eddigi nyolc fordulóban keveset voltak egyszerre a pályán Böde Dániellel. A Slovan Bratislava után mennyire jelent új helyzetet a konkurencia?
– Némileg újdonság, elvégre amikor az előző klubomban egészséges voltam, többnyire játszottam. Persze időnként ott is csereként léptem pályára, a lényeg viszont ugyanaz: mindig a lehető legjobb játékkal akarom segíteni a csapatom. Pályafutásom során egyetlen csapattársammal sem volt rossz a kapcsolatom, Böde Dániellel és Lovrencsics Balázzsal is remekül kijövünk, amiben csak tudjuk, segítjük egymást. Egyébként sem csak csatárposzton van konkurencia, a nyáron több labdarúgó is érkezett a klubhoz, ez pedig segítheti a fejlődésünket.

– Beilleszkedett már a csapatba?
– A nyár végén is érkeztek hozzánk játékosok, az új igazolások beépítése nem megy egyik napról a másikra. Pláne nem, ha közülük többen külföldiek. Emiatt döcögősen indult a bajnokság, de olyan futballisták érkeztek, akik hosszú távon segíthetnek, remélem, ha összeállunk, az eredmények sem maradnak el.

– A Videoton egyelőre megállíthatatlannak tűnik, így a Fradinak nem nagyon fér bele több pontvesztés. Még a címvédő Honvéd ellen, a Bozsik-stadionban sem.
– A Honvéd elleni szombati bajnoki ugyanolyan fontos, mint a Vasas elleni volt. A bajnokság elején járunk, csak magunkra kell figyelnünk, és minden meccsen hinnünk kell a győzelemben. Ha ezen az úton haladunk, közelebb kerülhetünk a fehérváriakhoz.

NSO