Nagy eredmény ez a szakosztály életében.

Galéria: Csapatbajnokság – döntő @ FTC facebook
Részletes eredmények: MASZ

Az FTC 39 atlétával (15 női és 24 férfi) 25 versenyszámban indult. A csapatbajnokságon nem érmeket osztottak az egyes versenyszámok végén, hanem az eredmények alapján pontokat lehetett gyűjteni, a végeredmény pedig ezek összesítése után alakult ki. Csapatunk számára már a nyolcadik hely is nagy bravúrnak számított volna, de több versenyszámban is kiemelkedő sikereket értünk el.

A férfiak 200 méteres síkfutásában Szabó László, távolugrásban és hármasugrásban Galambos Tibor, míg diszkoszvetésben Huszák János végzett az első helyen. Szabó László 400 méteren, Virovecz István távolugrásban lett második, míg Varga Dániel 400 méter gáton, Abdul Kevin Kristóf pedig magasugrásban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Vágóné Solti Mária, szakosztályvezető

Zseniális! Rengeteg olyan versenyzőnk volt, aki sokkal többet teljesített, mint amennyit vártunk tőle. Fantasztikusan mentek a váltók, az egész csapat, le a kalappal a srácok előtt. A nyolcadik helyet már egy nagyon jó eredménynek könyveltünk volna el, ehhez a képest a hatodik hely pompás. Nagyon elégedett vagyok, mindenki nagyot küzdött, szívét-lelkét kitette, hogy a Fradi így szerepeljen. A Ferencváros atlétika szakosztályának ez minden idők legjobb eredménye.

Fradi.hu