A Fradi Fenoménje mondta el, hogy hogyan változott az elmúlt időszakban.

– Gólkirály lesz?
– Nem foglalkoztat ez a téma. Szélsőként nem a gólszerzés a legfontosabb feladatom, inkább csak pluszörömet jelent, hogy eredményesen tudom segíteni a csapatomat. Persze addig kell ütni a vasat, amíg meleg.

– Csakhogy hiába teljesít hetek óta remek formában, a Fradi döcögősen kezdte a szezont.
– Ezzel mi is tisztában vagyunk. Sokat beszélgettünk az okokról, de bízom benne, hogy a Vasas elleni győzelemmel egyenesbe jöttünk. Végre jó futballal szereztünk három pontot, kétszer is hátrányból álltunk fel. Ez is mutatja, hogy van erő a csapatban. Meg kell lovagolni a sikert, és önbizalommal pályára lépni a következő fordulóban a Honvéd ellen.

– Mivel tudtak végül felülkerekedni az angyalföldieken?
– A Vasas szervezett együttes, de idővel fogást találtunk rajta. Egyenlő létszámnál is mi irányítottunk, és bár a vendégeknek is voltak lehetőségeik, a nagyobb helyzetek előttünk adódtak. A Vasas a második félidőben visszahúzódott, kontrákra rendezkedett be, mi pedig beszorítottuk, mezőnyfölényben voltunk. De ne beszéljünk mellé, a piros lap is nekünk kedvezett, a Midtjylland elleni Európa-liga-meccsen láttuk, mennyit számít az emberhátrány. Ugyanakkor a meccs képe és a játékunk alapján szerintem akkor is nyerünk, ha Szivacski Donátot nem állítja ki a játékvezető, de ezt már sosem tudjuk meg.

– Az első gólja előtt szépen forgatta be a vendégek védőjét, Manjrekar Jamest. Ezek szerint már nemcsak az üres területek befutásában, hanem az egy egy elleni párharcokban is számíthatnak önre?
– Minél sokoldalúbb egy játékos, annál jobb. Örülök, ha az üres területek bejátszásában és a kis területen folyó összjátékban is számíthatnak rám. Igyekszem a legjobb megoldást választani. Az első gólom előtt James kilépett rám, eltoltam mellette a labdát, és miután láttam, hogy senki sincs nálam kedvezőbb helyzetben, lőttem. Szerencsére jól sült el.

– Minek köszönhető, hogy ennyire jó formában futballozik? Az edzésmunkának, a táplálkozásnak, netán a regenerációnak?
– Egyiknek sem. A legnagyobb változás fejben történt. Higgadtabb vagyok, kevésbé reagálom túl a dolgokat, ennek köszönhető a formám. Én is úgy érzem, hogy elkaptam a fonalat, de a hosszú sérülésem után megszenvedtem érte.

– Akkor sem reagált hevesen, amikor a Videoton elleni vesztes rangadón Thomas Doll vezetőedző a szünetben lecserélte?
– Azért cserélt le, mert nem játszottam jól. De hazudnék, ha azt mondanám, örültem neki. Mint minden futballista, úgy én is kilencven percet akarok játszani, de ezeket a helyzeteket el kell fogadni. Ha nekiálltam volna idegesíteni magam, semmivel sem jutok előrébb. Megpróbáltam minél hamarabb túltenni magam a cserén, mert a következő nap már a válogatottnál volt jelenésem.

– Mennyire foglalkoztatja, hogy mit gondolnak önről, és hogy a tavalyi autóbalesete után ne a felelőtlen fiatalt, hanem a gólkirályjelöltet lássák önben?
– Mindenki csinál butaságokat az életében, az a fontos, hogy tudunk-e tanulni belőlük. Ki merem jelenteni, hogy én tanultam az esetből. Nyilván érdekel, mit gondol rólam a közvélemény, elvégre ez alapján ítélnek meg, de befolyásolni senkit sem tudok.

– A teljesítményével igen.
– Valóban. De ha valaki szeret, az a korábbi hibáim ellenére is elfogad, akinek pedig nem vagyok szimpatikus, azt nem érdekli, hány gólt szerzek. Ezzel együtt kell élnem. De nem az a feladatom, hogy ezen gondolkodjak, hanem az, hogy a folytatásban is eredményesen futballozzak.

forrás: nso.hu