A Vasas vezetőedzőjét kérdezték a mai bajnoki mérkőzésről.

Jó tapasztalataink vannak a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésekről a közelmúltból. Mennyiben lesz más ez a meccs az előzőekhez képest?

– Az előző mérkőzésekhez képest mindenképpen más lesz azért, mert nem áll olyan sok információ a rendelkezésünkre az ellenfélről, mivel a Ferencváros a Videoton elleni találkozó után várhatóan olyan változtatásokat eszközöl, amiket a pályán eddig nem láthattunk. Ez azonban csak részben érdekes számunkra, mivel arra kell majd ügyelnünk, hogy a saját tervünket hajtsuk végre a mérkőzésen. Mindig örülünk annak, ha a Groupamában játszhatunk, mivel egy jó stadionban, jó gyepen mérkőzhetünk meg egy jó ellenfél ellen, így a motiváció kérdése fel sem merülhet.

A válogatott szünet miatt volt lehetőség a hosszabb felkészülésre. Mire összpontosított az edzéseken?

– Ugye logikus módon a regenerálódás, a sorok rendezése ilyenkor mindig adott, de kihasználtuk az időt arra is, hogy azokon a területeken, amelyeken hiányosságaink vannak, kicsit fejlesszünk. Próbáltuk felhozni a kisebb lemaradásokkal bíró játékosainkat, illetve intenzív edzéssel fenntartani a játékéhséget, mivel edzőmérkőzést most nem játszottunk. Bízom abban, hogy ezt a játékéhséget látni fogjuk mi is és a nézők is a mérkőzésen.

Vasas