A Fradiba a nyáron visszatérő Fannival beszélgettek.

Húsz esztendős középpályásunk, Diószegi Fanni már játszott korábban a Ferencvárosban, ám ezt követően az MTK-ba, valamint a német másodosztályú 1. FC Saarbrücken csapatába igazolt. Az egy éves németországi kitérő után játékosunk szeretett volna hazatérni, így újra zöld-fehér mezt húzott. Fannival a kezdetekről, emlékeiről, valamint visszatéréséről beszéltünk.

Fanni korábban 8 évet töltött csapatunknál, előtte a fiatal lány karrierje Pilisvörösváron indult.

Gyerekkoromban egyszerre jártam úszni és focizni is, de természetesen a labdarúgás közelebb állt a szívemhez, ezért is döntöttem mellette. Édesapám és nagypapám korábban szintén futballoztak, így nem volt kérdéses a foci iránti érdeklődésem, emellett rengeteg meccsre jártam ki a családommal. Hat évesen mentem le először edzésre, a pilisvörösvári focipályára. Fokozatosan kezdtem el megszeretni ezt a sportágat, eleinte még csak távolról figyeltem apukámat a pályán, majd következett a sok gyakorlás a helyi focipályán és a kertünkben.

Ahogy a legtöbb lány úgy Fanni is fiuk között kezdett el futballozni.

Pilisvörösváron fiúk között játszottam, majd a Ferencvárosban volt egy toborzó lányok részére, ekkor léptem be először a Fradi kapuin. Kezdetben lányokkal játszottam, majd két és fél évre átkerültem a fiúk közé is, ami nagyon nagy segítség volt a fejlődésemben, illetve már kicsiként megtapasztalhattam, hogy milyen érzés Magyarország legismertebb klubjában focizni.

A fiatal lány 2013-ban tagja volt annak a korosztályos együttesnek, amelyik a Barcelona csapatát 2-1-re legyőzte.

Nehéz lenne megfogalmazni azt az érzést, amit akkor átéltünk. Igaz, jó pár éve volt, de még mindig emlékszem arra, hogy az a boldogság az nem csak a mérkőzés másnapjáig tartott, hanem sokkal tovább.

Fanni a közeljövőben szeretné folytatni iskolai tanulmányait is.

Szeretnék komolyabban foglalkozni a sportriporteri szakmával. Többek között ez is beleszámított abba, hogy hazajöttem Németországból. Ezen kívül természetesen kiélvezem azt, hogy a család és a barátaim közelében vagyok, és több időt tölthetünk együtt.

Fanni úgy érzi, könnyen ment a beilleszkedés a Ferencvárosba visszatérésekor.

A mostani Fradi egy teljesen megújult csapat, sok játékossal bővült a keret, mióta távoztam a klubtól. Azonban nagyon jól érzem magam itthon és az edzéseken is, boldog vagyok, hogy újra a Ferencvárosban bizonyíthatok napról napra.

Fradi.hu