Női csapatunk külföldről hazatérő játékosával, Szabó Vikivel beszélgettek.

Szabó Viktória pályafutása Angyalföldön indult, ahol a Vasas korábbi válogatott játékosától, Aranyos Imrétől leste el a labdarúgás fortélyait.

Sokat jártam édesapám és a bátyám edzéseire, meccseire, így nem volt nehéz belekerülni a labdarúgás világába. Elég gyorsan megszerettette magát velem ez a sport. – mondta Szabó.

Angyalföldi pályafutását követően a Ferencvároshoz igazolt, ahol később a csapat meghatározó tagja lett.

15 éves koromig fiúkkal játszottam, ekkor kerültem be az u17-es női labdarúgó-válogatottba – folytatta játékosunk. – Természetesen nem ismertem szinte senkit, eleinte furcsa is volt lányok között focizni. A legtöbb és legügyesebb lányok a Ferencvárostól érkeztek, szóval nem sokáig volt kérdés, hogy én is a Fradiban szeretném folytatni a pályafutásom.

A zöld-fehér sikereket követően a fiatal játékos Németországba igazolt, ahol rengeteg tapasztalatot szerzett.

A Bundesliga 2 szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb bajnokság. Ott az utolsó helyezett ellen is ki-ki meccset játszol, ott is ugyanúgy vannak gyors játékosok. Szerintem a játék képe nem jobb, mint a hazai bajnokságé. Míg itthon valaki az eszével, kint inkább a testi adottságaival próbált érvényesülni a pályán.

Húsz esztendős labdarúgónk a nyáron felvételt nyert az Óbudai Egyetem gazdálkodás-menedzsment szakára, így a labdarúgás mellett a tanulásra is fekteti a hangsúlyt. A labdarúgás mellett pedig egy népszerű sportot, a Sparta Force versenyt is kipróbálta.

Részt vettem a családommal egy Brutál futáson. Elég sportos a család, úgyhogy ez nálunk nem is olyan meglepő. Szeretjük magunkat új dolgokban kipróbálni, és különböző tereken megmérettetni. Szóval a „bakancslistáról” ezt is kihúztuk. Hogy ne legyen unalmas a nyár és a felkészülés, ezért ezt még egy Balaton átúszással is megspékeltük.

Fradi.hu