Klubunk pólósai már el is utaztak Tajvanba a nemzeti csapattal.

XXIX. nyári Universiade, Tajpej
Augusztus 18-30.

C csoport:
Magyarország
Szerbia
Kanada
Dél-afrikai Köztársaság

A Fradit négyen képviselik: Jansik Szilárd, Német Toni, Pohl Zoltán és Sedlmayer Tamás. Szilit kérdezte a VLV:

– Egy újabb tornára indultok. Ez egy nagy, komoly nemzetközi verseny lesz, a magyarok ezt megnyerték a legutóbbi két alkalommal, tahát azért elég komoly felelősség is van rajtatok. Hogy érzed magad, milyen a csapat, mit vársz?

– Igen, valóban fontos világverseny az, amire megyünk. Én jól érzem magam, személy szerint. Sajnos most ért minket a rossz hír, hogy Cirmi az utolsó előtti edzésen megsérült és nem tud velünk utazni, de megpróbljuk ettől függetleníteni magunkat. Azt gondolom, hogy jó a csapat, felkészültek vagyuink mind taktkailag, mind fizikálisan, meglátjuk…

– Mit vársz a tornától? Milyen erősségű csapatok lesznek?

– Igazából valószínűleg ugyanazok lesznek jók, mint “világviszonylatban”: a szlávok nagyon jók – egyedül a szerbek keretét ismerem, az nagyon erős és velük egy csoportban is vagyunk, tehát már az elején nagyonm komoly csata várható. És ha minden igaz, vissza is kapjuk őket az elődöntőbe jutásért, tehát már a csoportmeccsen nagyon keményen oda kell állnunk, hogy megmutassuk nekik, hogy melyik a jobb csapat…

– Van egy másodlagos szempontja itt nyilván mindenkinek, aki bekerült ebbe a csapatba, hiszen a szövetségi kapitány ugyanaz, mint aki a felnőtt válogatotté. Ő nem is titkolta, hogy inenn meríteni fog – ez mennyire motiváló?

– Így van, természetesen mindenkinek célja bekerülni a felnőtt váogatottba. Ez motiváló nagyon. Szeme élőtt vagyunk a szövetségi kapitánynak, ha valahol, akkor itt meg tudjuk mutatni, hogy alkalmasak vagyunk a felnőtt válogattságra. Azt gondolom, hogy mindenki mindent meg fog tenni, hogy ezt megmutassa.