Zitán kívül Háfra Noémi is a női kézicsapat tagja lesz.

Szucsánszki Zita 2005-ben igazolt a Ferencvároshoz, hogy aztán az elmúlt tizenkét évben hűségesen szolgálja a klubot, szinte mérkőzést sem hagyott ki ezen időszak alatt, mígnem 2017. májusában a győztes Magyar Kupa-döntőben megsérült a válla. Bár kupa-finálé után két héttel a CSM Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágón még óriási fájdalmai ellenére is pályára lépett, ezt követően elkerülhetetlenné vált az orvosi beavatkozás. A műtét során a vállában teljesen elszakadt porc szalagot három horgonycsavarral rögzítették, illetve néhány régebbi sérülését (egy részleges rotátorköpeny szakadás és apróbb porc probléma) is ellátták.

Amint azt Zizi az operációt követően elmondta, tervei szerint a szezon végén felhagyott volna a játékkal, és a rehabilitáció mellett a gyermekvállalás került élete középpontjába, azonban az elmúlt hetek folyamatai következtében úgy döntött, hogy amint a sérülése ezt lehetővé teszi, újra a csapat rendelkezésére áll.

Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, amikor elhatároztam, hogy visszatérek – mondta Szucsánszki Zita. – Vannak terveim, elképzeléseim a magánéletemmel is, de ez valahol nálam összeforr a Fradival, ezért szeretnék a csapatnak segíteni ebben az idényben is. Az elsődleges most a sérülésemből való teljes felépülés, hogy a csapat hasznára lehessek, mert ne feledjük, hogy májusban megműtötték a vállamat.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria kerete Zizin kívül még egy fővel bővül: visszatér a Népligetbe az előző idényt az MTK-ban kölcsönben töltő Háfra Noémi! A tizenkilenc esztendős irányító-átlövő Gyömrőn kezdett kézilabdázni, és 2013-ban került a Ferencvároshoz. Képességeiről sokat elárul, hogy már 2014-ben, tizenhat évesen bemutatkozott az NB I-ben – egészen pontosan a Győri ETO elleni bajnoki döntő első felvonásán is pályán töltött tizenöt percet, és a végső hetes párbajban önként jelentkezve szerzett gólt! –, miközben néhány hete még a junior Európa-bajnokságon szerepelt, és volt a végül negyedik helyen záró válogatottunk egyik legjobbja. Háfra Noémi a mögöttünk hagyott szezonban az MTK legeredményesebb játékosa volt, 26 bajnokin 93 akciógólt lőtt!

Az álmom, hogy a Ferencvárosban kézilabdázzak, de tudom, hogy nagyon fiatal vagyok még, és a Fradinak kész játékosokra van szüksége, ezért nekem nagyon jó lehetőség, hogy az MTK-ban közel ötven percet játszhatok a meccseken, és sokat tanulhatok az edzőimtől. Ha jól dolgozom, akkor a jövőben megkapom a lehetőséget, ebben biztos vagyok” – mondta Háfra Noémi még júliusban, a junior Eb-t megelőzően. Ehhez képest a lehetőség még annál is gyorsabban eljött, ahogy azt ő remélte.

Meglepettség és boldogság van bennem egyszerre, hogy végül már most visszatérhetek a Fradiba – folytatta Háfra, miután szerdán délután megérkezett az Elek Gyula Arénába. – Kedden még nem is értettem, hogy miért nem játszom az MTK-ban az edzőmeccsen, aztán Golovin Vlagyimir elárulta a félidőben, hogy az ok egyszerű: már most zöldbe öltözhetek. Úgy tudom, hogy a következő idénytől egyébként is visszakerültem volna, csak így kicsit gyorsabbak az események. Jól sikerült az előző szezon, még nekem is váratlan volt, hogy mennyire beindultam és ilyen sok gólt szereztem, de ennek tükrében sem hiszem, hogy már kész játékos vagyok. Sokat kell még dolgoznom, először is fel kell vennem a Fradinál lévő gyorsabb tempót – elvégre most már a Bajnokok Ligájára is készülhetek…

(fradi.hu)