Csányi Sándor és Kubatov Gábor beszélgetése kellett ehhez.

Nincs több parkolási bírság, véget ért a Ferencváros és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) háborúja! A felek kibékültek egymással, a zöld-fehér klub ebben a bajnoki szezonban újra a Groupama Aréna öltözőbejáratához közeli helyet biztosít a hazai mérkőzésein tevékenykedő játékvezetők autóinak.

Pedig a helyzet nagyon elmérgesedett a 2016/2017-es bajnokság tavaszán, ugyanis az MLSZ fegyelmi bizottsága több ízben összesen 2,5 milliós büntetést szabott ki a Fradira, az indoklás szerint: “hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért”. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a futballbírók nem a stadion közvetlen közelében, hanem nagyjából 300 lépésnyire tehették le a gépkocsijaikat.

A klub vezetői vitatták az büntetés jogosságát, mondván, megfelelnek az európai futballszövetség (UEFA) előírásának, ennek ellenére fizetniük kellett, hiába fellebbeztek. Úgy tudjuk, a korábbi távolabbi parkoló megszűnt a Telekom székházának építése miatt, így mindenképpen új helyet kellett keresni.

Találkoztam Csányi Sándor elnök úrral, akivel sok mindenről beszélgettünk – nyilatkozta a Blikknek Kubatov Gábor (51), a Fradi első embere. – Az MLSZ partner volt, a figyelemfelhívásnak szánt lépésünket megértette, az elképzeléseink találkoztak, így megállapodtunk egymással.

A szövetség sajtóosztályát is megkerestük a történtekkel kapcsolatban, ahol megerősítették értesülésünket.

A Ferencváros és az MLSZ kapcsolata kiváló, az elmúlt időszakban több szinten is egyeztetés zajlott a szövetség és a klub között – mondta Sipos Jenő (58), az futballszövetség sajtószóvivője.

(blikk.hu)