Kornél a korábbi pályafutásáról és a Fradiba kerüléséről mesélt, Máté Csaba pedig arról beszélt, miért volt törvényszerű a visszaesés a fiatal fradistánál.

A hétvégén Debrecenben voltam előszór úgy kezdő, hogy előző nap tudtam, első perctől pályán lehetek. Azt hittem, izgulok majd, mégis nagyon jót aludtam. Korábban egyszer már voltam a kezdő tagja, akkor a bemelegítéskor megsérült Radó helyére ugrottam be. Most végre saját erőből harcoltam ki a lehetőséget. Ötévesen mentem le először edzésre, kapusként kezdtem, majd rájöttem,, a mezőnyben sokkal jobb. A Kelen SC-ben nevelkedtem, aztán egy ideig abba is hagytam a játékot, később pedig a futsallal is próbálkoztam. Nagyon élveztem a kispályás játékot, klasszikus center voltam, a felpasszolt labdát kellet megtartanom, háttal a kapunak. Nagyon sokat [segít a futsal]. Kis pályán sokszor volt nálam a labda, gyakran előfordult egy az egy elleni szituáció, ennek most is hasznát veszem. Strandfocival is foglalkoztam, szép eredményeket értünk el, arra ma is büszke vagyok, hogy magyar bajnok lettem.

[Amikor idekerültem], eleinte az U19-es csapatnál voltam, ami jót tett nekem. Megszoktam a hangulatot, a Fradi-érzést. Később egyre többet néztem a nagyok edzését és elkezdtem álmodozni, milyen jó lenne egyszer Gera Zoltánék közt focizni. Váratlanul valóra vált az álmom! Lisztes Krisztián szólt, a sok sérült és a válogatottak miatt szükségük lenne rám a felnőtteknél, be kellene segíteni. És a jelek szerint megragadtam a lehetőséget.

Az idősebb focistát sokat segítenek. A debreceni meccs után Gera és Leandro jött oda hozzám, átkaroltak és felhívtam a figyelmemet arra, mit csináltam jól, miben kell javítanom. Büszke vagyok rá, hogy ilyen játékosokkal futballozhatok együtt, néhány éve kispályás focistaként álmodni sem mertem erről.

Nem lesz könnyű meccs a Paks ellen, legutóbb megverte a haladást, mi meg gyengén fociztunk Debrecenben. De muszáj ragadnunk a tabella élén állókra. Jó lenne olyan meccset játszani, mint a Kövesd ellen – akkor 5-0 lenne a vége.

Csernik Kornél

Kornél nem akadémián nevelkedett, viszont egész fiatalon felnőttek közt focizott. Az ő karrierje bizonyítja, így sem lehetetlen NBI-be kerülni. Hozzánk igazolva nagyon jól kezdett, amit visszaesés követett, de ez teljesen normális. Olyan terhelést kapott, amihez nem volt hozzászokva. Ezen már túl van, sok örömünk lesz a játékában.

Máté Csaba

(Nemzeti Sport)