A hónapok óta remek formában játszó szélsőnket a Mezőkövesd elleni meccsen túl az esetleges külföldre szerződéséről is kérdeztük.

Úgy érzem azért is megy jól a foci, mert mentálisan most teljesen rendben vagyok, nem viszi el semmi a figyelmemet, ennek nagyon nagy szerepe van abban, hogy hogyan teljesítek. Persze az ember mindig fejlődhet. Nincs olyan, amiben ne lehetne előrelépni, hiszen sosem tökéletes az ember. Jó lenne például, ha kicsit higgadtabb tudnék lenni a döntő szituációkban, akkor még eredményesebb lennék, ezen is dolgozom.

Azért jöttem annak idején a Fradiba, mert tudtam, hogy ez a legnagyobb klub, minden magyar játékosnak cél, elismerés és kihívás itt lenni. Egyrészt versenyhelyzet van, sok a jó játékos, ha nem játszol jól, könnyen a kispadon találod magad. Másrészt itt sokan követik a teljesítményünket, évről-évre el kell érni a célokat. Itt mindig nyomás van, minden meccsen hozni kell magadat. Ha valaki ezt nem bírja és vannak ilyenek, akkor el kell menni valami kis csapatba, ahol elég a középmezőny. Ez egy teljesen más kávéház.

Az Újpest elleni meccs jó iramú találkozó volt. Bosszantott, hogy nagy helyzetben rosszul találtam el a labdát ezért is volt különösen felszabadító érzés, amikor be tudtam találni a végén. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de a végén annak ellenére is föléjük tudtunk nőni, hogy ahogy mindenki tudja nehézségeink voltak.

A Mezőkövesd új keretét még nem ismerem, de a jobb játékosok mindenképp nálunk vannak. Hazai pályán játszunk, nagyon jó körülmények között, így csak rajtunk múlik, hogy milyen eredményt érünk el.

Nem foglalkozom a külföldre szerződéssel, teszem a dolgomat, semmi mással nem akarok foglalkozni csak azzal, hogy a Fradi sikeres legyen, nem akarom, hogy elvegye az energiáimat, hogy azon gondolkodom, hogy milyen megkeresések vannak. A válogatott persze motivál, de azt gondolom nekem az a dolgom, hogy a maximumot hozzam ki magamból.

Varga Roland