A csapatunktól nyáron távozó Michal nyilatkozott hazájában a Fradinál eltöltött időszakról.

Nyáron hagyta el három év után a Ferencvárost Michal Nalepa, aki visszatért hazájába, és a Lechia Gdanskhoz szerződött. A védő ritkán szólal meg hosszabban, most azonban beszélt a klubváltásáról, természetesen a magyarországi időszak is kiemelten szóba került.

Más ajánlatom nem volt Lengyelországból, de a Lechiával már télen tárgyaltunk, aztán alá is írtam a szerződést, ezt már akkor megtehettem, hiszen nyárig élt a megállapodásom a Ferencvárossal. A sportigazgató már egy konkrét szerződéssel a kezében érkezett meg Budapestre, ez sokat számított – indokolta Nalepa azt, miért a gdanski klubhoz igazolt.

Abban, hogy annak idején hazánkba igazolt, Thomas Doll személye döntő volt.

Sosem titkoltam, hogy az ő személye döntő volt abban, hogy Magyarországra kerüljek. Nem gyakran kerül az ember kapcsolatba egy ex-Dortmund edzővel és egy korábbi német válogatottal. Arra számítottam, hogy sokat fogok majd tőle tanulni. Kiváló volt a hozzáállása a játékosokhoz. Azonnal a szerződtetésem után átestünk egy 40 perces beszélgetésen, ami után pontosan tisztában voltam, mit vár el tőlem a pályán. Az öltözőben megvolt a tekintélye, viszont amikor úgy mozogtunk, mint a saját nagypapánk, akkor sem éreztette ezt velünk. Pedig ő hihetetlen játékos volt, 16-20 méterre a kaputól szinte mindig bevágta a labdát. Edzőként betartotta a szabályokat: megvolt az edzés és a móka ideje is a mindennapokban. Viszont nagyon ideges volt, amikor kikaptunk gyengébb játékkal, gyengébb csapatok ellen. Utána a következő héten mindig megfeszített munka következett.

A védő szép szavakkal beszélt a magyar klubról és a fővárosról is.

A Ferencváros kiemelkedik a többi magyar klub közül. A legjobb Magyarországon, hiszen rendkívül magas szinten szervezett a háttér, és sok a szurkoló is. Budapest pedig elvarázsolt, a főváros egészen gyönyörű. Az emberek nagyon kedvesek, gyorsan beilleszkedtem. Lehet, egyszerűbb dolgom is volt ott lengyelként, hiszen a két nemzet között van egy speciális kapcsolat.

Csakfoci