Labdarúgó csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk a mai sajtócsütörtökön a hétvégi bajnokiról, de szóba került még a derbi is.

Az Újpest ellen nagyon nehéz volt az időjárási körülmények miatt a 90. percig és azon is túl hozni a teljesítményt, a nagy meleg mellett nekünk a hétközi meccs is a lábunkban volt, a hazaút után péntek hajnalban kerültünk ágyba, és akkor még nem is beszéltünk a betegekről, sérültekről. Vezettek 2-1-re, kicsit vissza is álltak, ez talán normális is, hiszen nem akartak beleszaladni egy kontrába, mi pedig mentünk előre, nyomtunk, ki akartunk egyenlíteni. Varga Roli az egész héten nem tudott edzeni, Dániában sem lépett pályára, mondta is a meccs után, hogy teljesen elfáradt, de mégis sikerült neki belőnie az egyenlítő találatot. Ez is mutatja, hogy remek egyéniségek vannak a csapatban, most pedig az a legfontosabb, hogy minél előbb minél többen tudjunk dolgozni az edzéseken. Az elején nagyon jól mentünk bele a meccsbe, utána viszont mi készítettük elő a vezető góljukat, ez meg tudja kicsit torpantani a csapatot. A pontmentés morális szempontból fontos volt. A sorozatterhelést meg kell tanulni, van még mit tanulni, fejleszteni ezen a téren is az NBI-es csapatoknak. De itt van Gera Zoli, aki 38 évesen, egy hét alatt négy meccset lejátszott, mondta, hogy itt vagyok, amennyit kell, ott leszek a pályán, ez is mutatja, hogy milyen tartásunk van, a komoly erőnk is hamarosan visszajön.

Nagyon jól kezdett a Mezőkövesd, de azért még nem nyerték meg a bajnokságot. A legjobban azon töröm most a fejem, hogy kik lesznek ott a csapatban vasárnap, meg kell néznünk, kik a legfrissebbek, kik épültek fel a sérülésből, ez alapján kell majd összeállítani a taktikát. Jó érzéssel jöhet ellenfelünk Budapestre, hiszen vezetik a tabellát, annak ellenére, hogy nem ők a favoritok, nem várják el tőlük a győzelmeket. Ezért lehet ez számunkra egy veszélyes meccs is, de jól kell hozzáállnunk és el kell kezdenünk a jó eredményeket elérni az NBI-ben. Jó volt a mai edzés, reményeink szerint Leandro és Lovrencsics Gergő is hamarosan visszatér, akkor több lehetőségünk lesz. Marquinhosnak még idő kell, hosszú volt a szabadsága, sokat kell még edzenie, a hétvégén az U19 játszik egy edzőmérkőzést, ott is megnézzük, hogyan áll éppen. Nem egy tipikus brazil játékos, nagy erővel rendelkezik, remek a párharcokban és keményen oda is áll, ha kell. Elsősorban védekező játékos, de úgy gondolom, hogy a bal szélt be fogja játszani.

Thomas Doll