A Dózsa tulaja arról beszélt, hogy véglegesen WC ülőke lesz a Dózsa új címere és nem hajlandó tárgyalni a szerinte “ittas, belőtt” Újpest szurkolókkal.

A csapatból Litauszki Róbert arról beszélt, nekik nem a címerrel és az a körül kialakult helyzettel kell foglalkozniuk, hanem olyan teljesítményt nyújtani a pályán, ami méltó az Újpest múltjához, és amellyel maguk mögé állítják a szurkolókat. Simon Krisztián hozzátette, ütőképes csapatuk van, és ki kell zárni a külső körülményeket, amennyire csak lehet.

Elmondták, arról nem kérdezték meg a játékosokat, hogy kell-e címercsere, de ők ezzel nem is foglalkoznak, ha tetszik, ha nem, ebben kell futballozniuk.

A Ferencváros elleni derbi is szóba került, úgy vélik, erősebb a játékoskeretük, mint az elmúlt években, ám ezt a pályán be is kell bizonyítaniuk. A Paks ellen már látszott, hogy jó csapat formálódik, némi idő kell még, hogy összeszokjanak.

Simon Krisztián többek között üzent a szurkolóknak:

Mindent megteszünk a siker érdekében, a teljesítményünkkel kívánunk kiállni mellettük, mindenki motivált, egyben vagyunk. Szeretnénk megverni a Fradit, de ez csak egy meccs lesz, az egész szezonban jól akarunk teljesíteni. Tizennyolc hónapot voltam sérült, három hónapja azonban panaszmentesen edzek, jó formában érzem magam. Bízom benne, hogy lehetőséget kapok a Fradi ellen, motivál az, hogy visszakerüljek a válogatottba.

Roderick Duchatelet tulajdonos elmondta, hogy miért változtatott az Újpest FC címert. A döntés végleges. A döntés végleges.

Ez egy végső döntés a klub részéről, megváltozott a címer, innen nincs visszaút, ezen nem is fogunk változtatni, ezt mindenki fogadja el – nyilatkozta Roderick Duchatelet. – Ez nem az első eset a klub életében, amikor megváltozott a címer, sőt nem is az első, hogy drasztikusan megváltozott a klub címere. Ezt már évekkel ezelőtt terveztük megtenni, ez szerintünk egy szükséges lépés volt. Sok oka van ennek. Ahhoz, hogy a klub tovább fejlődjön, ez szükséges volt, a jövőbeli filozófiánkhoz ez jobban passzol.

A logó változtatás azért is fontos, mert mi itt béreljük a stadiont, fizetjük a rezsit, mindenkit, és vannak külsős szereplők, akik az Újpest logójával visszaélve árusítanak Újpest-termékeket, a saját hasznukra. Több száz millió forintot invesztálok a klubba évről évre, elindult az akadémiánk, és szeretném kontroll alatt tartani, ami a klubunk életével kapcsolatos. Ez is egy indok, hogy nehéz különbséget tenni a két újpesti “akadémia” között, egybemosódik, most ezzel a címerrel is jelezzük, hogy melyik tartozik hozzánk. Sok problémával néztünk szembe, és ez volt az egyetlen út, hogy ezen változtatni tudjunk.

Számítottunk a szurkolók ellenállására, de fontos, hogy különbséget tegyünk a tüntetők és a drukkerek között, hiszen sokan egyetértenek a lépéseinkkel, még ha ők nem is hangosak is. A tüntetők sokszor erőszakosak, a vallásuk az erőszak, ezzel is távol tartják azokat a drukkereket a stadiontól, akik esetleg egyetértenek velünk. Egyetértünk az MLSZ Fegyelmi döntésével, a felfüggesztett stadionbezárással is, az, amit sokan Pakson műveltek, az nem stadionba való viselkedés. Meg fogjuk érteni, ha a szövetség a legközelebbi alkalommal bezárja a stadiont.

Szeretnénk egymáshoz közeledni, de ilyen viselkedéssel ezt nehéz. Ittas, belőtt és agresszív emberekkel tárgyalni nem fogunk, a higgadt párbeszédre nyitottak vagyunk. Azt gondolom, hogy a magyar futballban minden a pénz körül forog, ez a tüntetés sem mentes ettől, itt valakiknek anyagi hátránya van ebből, most ezért emelik fel a szavukat. Az felmerült kérdésként, hogy miért nem vontuk be jobban a drukkereket. Nos, az, hogy megváltoztatjuk, az egy végleges döntés volt, azt előre eldöntöttük, a kiválasztásba viszont bevontuk a drukkereket, ők szavazhattak róla.

forrás: nso.hu, csakfoci.hu