Játékosunk a Felcsút elleni meccs értékelése mellett a héten a csapatra váró meccsekről is beszélt.

A vendégcsapat elégedett lehet az egy ponttal, önök viszont aligha.
Nagyon nem vagyunk elégedettek. Itthon nyernünk kellett volna, ha a meccs képét nézem, akkor is. Nekünk voltak komolyabb helyzeteink. A vendégeknek egy nagy ziccerük volt, azt berúgták még az első félidőben, amikor mi még nem jöttünk bele annyira a meccsbe.

Ott volt még a fejekben a csütörtöki Európa–liga-selejtező?
Úgy érzem, igen, fizikálisan és mentálisan is benne volt még a csapatban a csütörtöki kudarc. Ha odakoncentrálunk az első félidőben a két ziccerünknél, valószínűleg teljesen másképpen alakul a mérkőzés. Nem így történt, sajnáljuk, hogy csak egy pontot sikerült szerezni.

Repkedtek a sárga lapok… Belülről is ilyen feszült hangulatú volt a Puskás Akadémia elleni mérkőzés?
Feszült találkozó volt. Próbáltuk néha kicsit lenyugtatni magunkat, passzolni egyet-kettőt, de nagyon csapongó volt a játék. Nem volt könnyű mérkőzés.

Hajnal Tamás ijesztő sérülése mennyire bénította meg a csapatot a végén? Arról nem is beszélve, hogy Thomas Dollnak már nem volt cserelehetősége, így emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.
Remélem, Tamásnak nincsen komolyabb baja. Nélküle eggyel kevesebben játszottunk, ez pedig maximálisan rányomta a bélyegét az utolsó percekre. Abban a periódusban mi támadtunk többet, mi kezdeményeztünk, újabb gólt szerezhettünk volna. Így, hogy eggyel kevesebben voltunk, jobban visszazártunk, mélyebben védekeztünk, nehezebb volt feljebb menni nem sikerült megszerezni a győztes találatot.

Sok idejük nincsen bánkódni az elvesztegetett pontok miatt, hiszen csütörtökön már Dániában szerepelnek a visszavágón… Mi lesz a következő napok programja?
Kedden már elutazik a csapat. Megpróbálunk frissíteni mindenkin, a fejekben rendet tenni, tovább elemezni az ellenfelet. Szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani idegenben, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra.

Mit gondol, reális a továbblépésről beszélni?
Abszolút, persze. Miért ne lenne esélyünk? Budapesten az első félidő hajrájáig vezettünk 2-0-ra, aztán sajnos jött egy olyan szituáció a piros lap miatt, hogy egyel kevesebben lettünk, csakúgy, mint a Puskás ellen… Reméljük, lesz egy kis szerencsénk, s akkor sikerülhet.

Bárhogy is alakul a visszavágó, sűrű a programjuk, hiszen vasárnap Újpest–FTC lesz a bajnokságban….
A sorsolás nem könnyíti meg a helyzetünket. Még nem tudom, mikor fogunk hazautazni Dániából, egyből a meccs után vagy pihenhetünk-e egy napot, de abban biztos vagyok, hogy a derbire fel fogunk készülni. Megígérhetem: nem lesz olyan, hogy kicsit fáradtak vagyunk, és nem megyünk teljes erőbedobással előre. Várom már azt a mérkőzést, de előbb csütörtökön kell bizonyítanunk.

forrás: nb1.hu