A Discovery-csoportba tartozó Kilences csatorna Facebook-oldalán számol be erről.

A várakozással szemben és a mi és a nézőink nagy bosszúságára nem fogjuk tudni műsorra tűzni az FC Midtjylland Ferencváros elleni idegenbeli meccsét az Európa Ligában. Sajnos a Ferencváros volt és jelenlegi tulajdonosai közti jogvita közepébe kerültünk, mert a felek nem tudnak megállapodni arról, ki a jogtulajdonos. Mi és az FCM mindent megtettünk azért, hogy a szemben álló felek egyességre jussanak – sajnos sikertelenül.

De, természetesen, a visszavágót közvetítjük július 20-án Herningből, úgyhogy reméljük, az FC Midtjylland jó eredménnyel tér haza Magyarországról.

A dán csatorna bejegyzése – amennyire tudjuk – pontatlan, nem Várszegivel, vagy McCabe-bel van vita, hanem egy 2011-es ügy folyományáról van szó. Még 2004-ben Furulyás János egy 50.000 eurós (mai áron 15 milliós) kölcsönért cserébe a Pellady Péter és Lothar Matthaus tulajdonolta Kentaronak adta át az UEFA-kupa meccsek közvetítési jogát, roppant kedvezőtlen feltételekkel. A kölcsönt a kupameccsek jogdíjaiból kellett volna visszafizetni, úgy hogy a bevétel 100%-a a svájci céget illeti, a kölcsöntörlesztésbe viszont csak 30%-ot számoltak (volna) be. Ezt a szerződést támadta meg az akkori új Fradi-vezetés még 2011-ben. Az erről szóló cikkünket itt olvashatjátok.