Thomas Dollal a kispadon először, ez legutóbb Prukner Lászlónak sikerült az örmény Ulisses ellen.

A ’90-es évek eleje óta vesz részt klubunk a nemzetközi kupák selejtezős fordulóiban, a legjobb mérlegünk ebből a szempontból a Kupagyőztesek Európa Kupájában van, egyből egy, a luxemburgi Dudelanget vertük meg oda és vissza is 6-1-re Novák Dezső edzősködése idején – a szezonban később is szép eredményt értünk el a CSZKA Moszkva ellen.

A Bajnokok Ligájában (korábban BEK) ez egyszer sem sikerült, hét párharc során nem volt egy kettős sikerünk sem. Igaz, ezt nem bántuk annyira az 1995/1996-os szezonban… Az Anderlecht elleni továbbjutás mellett még egyszer örülhettünk, az SK Tirana ellen egy győzelem – egy vereség volt a mérleg. Ebben a sorozatban Thomas Doll egyszer próbálkozott, tavaly, a Partizani Tirana ellen sültünk fel csúnyán.

Az Európa Liga (korábban UEFA Kupa) kvalifikációjában volt a legtöbb párharcunk az évek során, tizenhat, közel a harmadát sikerült kettős győzelemmel abszolválnunk: az 1997/1998-as évadban Nyilasi Tiborral a dublini Bohemian ellen (0-1, 5-0), a következő szezonban pedig az andorrai Principat (6-0, 1-8) ellen nyertünk oda-vissza.

Öt év szünet következett, majd Garami József kellett hozzá, hogy ismét “duplázzunk” ellenfelünkön, a máltai Birkirkara volt az áldozat (0-5, 1-0) – hozzá kell tenni, hogy Józsi bá’-val korábban már a selejtezőn túl is volt kettős győzelem, a török Kocaelispor ellen! Az UEFA Kupa csoportkörébe jutott csapatunk is csak hazai pályán tudta a selejtezőben legyőzni a Millwall együttesét az idegenbeli iksz után.

Az MTZ Ripo Minszk elleni szégyen és az NBII-es időszak utáni első nemzetközi párharcunkban szépen tértünk vissza: Prukner László együttese a hazai 3-0 után Jerevánban 2-0-ra nyert az Ulisses ellen.

Thomas Doll öt párharcot vívott az Európa Ligában csapatunk kispadján, csak a Jelgava ellen sikerült kétszer is a győzelem, előtte a Sliema Wanderers, HNK Rijeka, Go Ahead Eagles, Zeljeznicar négyes ellen nem.