Vezetőedzőnk mellett Julian Koch beszélt a csütörtöki EL-selejtező visszavágóról.

Thomas Doll

Első ránézésre tetszik a pálya és a gyep is jó állapotban van. De a körülmények valójában nem annyira lényegesek, hiszen a világ bármely stadionjában lehet élvezni a futballt. Nyilvánvaló, hogy a Jelgavának csak akkor van esélye megfordítani a párharcot, ha gólokat lő, ha párharcokat nyer. De nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Jó eredménnyel érkeztünk Lettországba, de holnap 90 perc kemény munka vár ránk, hogy elérjük a célunkat, a továbbjutást. A csapatunkban sok tapasztalt labdarúgó játszik, akik pontosan tudják, mire van szükség a továbbjutáshoz. Agresszívan, harcos mentalitással kell teljesítenünk a pályán, és akkor sikeresek lehetünk.

Böde Dánielnek még hetekre van szüksége, hogy megfelelő állapotba kerüljön, hogy igazán számítani tudjunk rá, viszont a személyisége, a csapatban betöltött szerepe miatt fontos, hogy itt van velünk. Rui Pedro jó úton jár, de ő nincs elég hosszú idő óta a csapattal, az ő játéka a mérkőzés alakulásától is függhet. Viszont vannak a keretben mások, például Bőle Lukács, aki már több ideje velünk készül és az első meccsen is bizonyította, hogy számíthatunk rá.

Julian Koch

Otthon jól játszottunk, sikerült megőriznünk a kapunkat a góltól, és kétgólos sikert arattunk. Az azóta eltelt napokban már a visszavágóra készültünk. Reméljük, hogy itt is mi lőjük majd az első gólt, azzal még tovább nehezítenénk a Jelgava dolgát.

Fradi.hu, NSO