Vízilabdás fiataljaink a végsőkig kiélezett döntőben büntetőkkel kaptak ki, így a második helyen végeztek Olaszországban – 110 induló közül! Gratulálunk! Bata Kornél csapata mellett egy “B” együttest is indítottunk, Csizmadia Zsolt vezetésével, amely szintén túljutott a csoportkörön, a 32 jutásért vívott meccseken is szépen helytálltak, de oda már nem sikerült bekerülniük.

Bata Kornél

Az elején nagyon döcögősen és nehezen indultunk, nem állt össze a játék, de fokozatosan javult a csapat. A csoportkör után elindult a játék, megszoktuk a bírói felfogást, és azt is, hogy egy olasz csapat ellen hogyan játsszunk, mire kell odafigyelni. Sikerült eljutni a döntőig, aminek úgy vágtunk neki, hogy mi ott mindent beleadunk. Azt gondolom sikerült is. A büntető az pedig a szerencsén is múlik. A finálé előtt azt mondtam nekik buzdításnak, hogy a magyar Himnusz most csak nekik fog szólni, élvezzék ki ezt a pillanatot. Megható volt nekik is, a szülőknek is. Ezt edzőként én még soha nem éltem át, nekem is megható pillanat volt. A csapatnak csak gratulálni tudok az egész heti teljesítményhez, a hozzáállásukhoz. Szerintem ez a HaBaWaBa olyan élményt adott a gyerekeknek, amiért érdemes csinálni, érdemes a hétköznapok szenvedéseit is elviselni. Arra külön büszke vagyok, hogy amióta mi ezen a tornán részt veszünk, mindig nyolc közé jutottunk, ez klub szinten senki másnak nem sikerült még itthon.

Csizmadia Zsolt

Ez a kis csapat komplett szezont még nem játszott, ők azért jöttek, hogy élményt, tapasztalatot szerezzenek. Nagyon örülök, hogy úgy döntöttünk, hogy kétszer tíz gyerekkel utaztunk most az U11-es tornára, mindenki lehetőséget kapott, rengeteg mérkőzést játszhattak. Amikor a Népligetből elindultunk mindenkiben tudatosítottam, hogy mindegy milyen ellenfelek lesznek, győzni akarunk és mindent megteszünk ezért. Nem számít, ha a kikapunk, ha mindent megtettünk. Azt kell, hogy mondjam, tisztességesen helytálltak, csapattá formálódtak, büszke vagyok rájuk. Egy góllal maradtunk csak le a legjobb 32 mezőnyétől, ahhoz képest ahonnan indultak ez nekik hatalmas eredmény. A mérkőzések előtt már egymás között megbeszélték, hogy milyen taktikával kéne játszani. Kaptunk egy füzetet az összes csapat játékosával, azt is tanulmányozták, hogy milyen ellenfél várható. Szépen fejlődtek, mindent megcsináltak, amit kértem. Gratulálok a gyerekeknek!

HaBaWaBa U11 nemzetközi torna, Olaszország

Csoportkör:

FTC U11/A 7-0 Latina Squali
FTC U11/A 10-1 Cachalots
FTC U11/A 4-1 San Mauro
FTC U11/A 12-1 Lasagna 90
FTC U11/A 5-1 Ortigia Gamberetti
FTC U11/A 9-1 Bologna

A legjobb 32 közé jutásért:

FTC U11/A 3-4 Salerni Piranha
FTC U11/A 6-3 Pretoriani
FTC U11/A 12-0 Florentia

A legjobb 8 közé jutásért:

FTC U11/A 4-1 SC Quinto Rossi
FTC U11/A 5-1 Barcelona

Negyeddöntő:
FTC U11/A 5-2 ASD Aqamanagement “A”

Elődöntő:
FTC U11/A 4-3 Savona

Döntő:
FTC U11/A 3-3 Posillipo

A finálé büntetőpárbaja: