A portugáliai maraton EB-n Fekete Dorina és Petró Ádám bizonyult a legjobbnak korosztályában, gratulálunk!

Az FTC junior kajakozója, Fekete Dorina aranyérmes lett a portugáliai maraton Európa-bajnokságon. A Ponte de Limában megrendezett kontinensviadalon Dorina a juniorok K1 21 kilométeres távján indult és egy másik magyar lányt kevesebb, mint négy másodperccel megelőzve, 1:34:29.45-ös idővel Európa-bajnok lett.

Most kezdem csak felfogni, hogy Európa-bajnok lettem. Nagyon jó helyen, nagyon jó fordulókkal kialakított pályát mentem, talán az eső rontott a helyzeten, de roppant boldog vagyok. A hajrám sokkal jobb volt, mint Vikié, de Dáviddal külön készültünk az ilyen szituációra és bejött. Nagyon boldog vagyok.” – értékelt egyből a verseny után Fekete Dorina.

Hajnalban keltünk, majd mentünk is ki a pályára. Beállítottuk a hajót, Dorina is szépen elvégezte a bemelegítést és kezdődhetett a verseny. Szinte végig esett, ami nehezítő körülmény volt, csak a végén sütött ki a nap. A versenyzők öt kört teljesítettek és az első kör kivételével mindegyikben futottak is. A két magyar lány, Dorina és Nagy Viktória már a verseny elején az élre állt és fokozatosan hagyták le a mezőnyt. Dorina sokáig Viki mögött ment, de végül iramban, amire nagyon felkészültünk, jobban bírta a hajrát és ez döntött. Nagy öröm ez a Ferencvárosnak is, hiszen Dorina az első lány a klubnál, aki kijutott, majd megnyert egy világeseményt.” – mondta Szellák Dávid szakosztályvezető.

Petró Ádám aranyérmes lett az U23-asok között a Portugáliában megrendezett kajak-kenu maraton Európa-bajnokságon! Az FTC kajakozója az U23-as korosztály 28 kilométeres távján indult címvédőként és végig magabiztosan versenyezve, 01:54:43.30-as idejével aranyérmes lett.

Azzal a céllal érkeztem ide, hogy megvédjem a címemet, emiatt volt rajtam némi teher is és kicsit ideges is voltam. Végig kemény verseny volt, de a másik magyar sráccal, Krisztiánnal igyekeztünk úgy irányítani a mezőnyt, hogy nekünk jó legyen. Az volt a fontos, hogy a futószakaszokra mindig elsőnek érkezzem, hogy ott egy növeljem az előnyömet. Az utolsó szakasznál azért megijedtem a hajóba befolyó víztől, de szerencsére nem okozott nagy gondot. Nagyon örülök a címvédésnek.” – mondta Európa-bajnok kajakosunk, Petró Ádám.

Ahogy a nagy könyvben megvolt írva, Ádám megvédte a címét. Szerencsés futama volt, kellett hozzá a jó rajt és az is, hogy semmi hátráltató tényező nem volt verseny közben. Nem mertek ellene semmit csinálni. A futások előtt mindig ő került az élre, így nem evezett szélárnyékból. Az utolsó futásnál ugyan egy kicsit beragadta a lába és egy kevés víz került a hajójába, de így is pompás időt ment. A hajrája, amely mindig is nagy erőssége, pedig egyszerűen fenomenális volt. Megérdemelten nyert.” – tette hozzá Szellák Dávid szakosztályvezető.

Fradi.hu

Petró Ádám aranyérmes futama: