A holnapi Európa Liga selejtező előtt tartott klubunk sajtótájékoztatót.

Thomas Doll

Nemrég volt, hogy itt voltunk, megnyertük a Magyar Kupát, most újra itt vagyunk, újabb fontos feladat áll előttünk, az Európa Liga selejtező mérkőzés. Addig még lesz edzésünk, beszélgetni is fogunk majd a játékosokkal, a meccsig összeáll majd a kezdőcsapat. Lesz az újak közül is, aki játszani fog az elejétől kezdve. Voltak, akik nem tudtak végig mindent megcsinálni, ezért az esti gyakorlást még mindenképpen megvárom a döntéssel, annyi biztos, hogy Dibusz áll majd a kapuban.

Hosszú felkészülési időszakról most sem beszélhetünk, rövid volt a szabadság, ezért a fiúk sokat nem veszíthettek az erőnlétükből. Az elmúlt évhez képest úgy érzem, hogy jobban állunk, akkor testi és mentális fáradtság is jelen volt, ez most nem jelentkezett. Holnap a másik ellenfelünk az időjárás lehet, a nagy melegből adódó helyzetet is le kell győznünk, ha jó eredményt akarunk elérni.

Múlt héten sikerült megnéznünk élőben egy bajnoki mérkőzésüket a Riga ellen, ez nagyon fontos és jó dolog volt, így jobban tudtuk elemezni őket, következtetéseket levonni és felkészíteni a játékosokat. Az előző évekből tanulva jobb hozzáállás kell, fel kell tűrnünk az ingujjunkat, jobban küzdenünk és megmutatnunk, hogy tovább akarunk jutni a következő körbe.

Jól emlékszem a hamburgi évekre, Alexandru remek csapatjátékos volt, kiváló bal lábbal, a bajnokin is jó volt távolról látni, örülök, hogy most a pálya mellett is találkozunk, mint kollégák.

Az Európa Liga keretbe nem lehetett mindenkit nevezni, voltak, akik kimaradtak, az edzői stáb úgy döntött, hogy azoknak szavaz bizalmat, akik ott vannak a leadott listán.