A Hertha kapusedzője arról is beszélt, hogy miért nem került Dibusz Berlinbe.

Két éve Dibusz Dénes majdnem hozzátok került. Miért nem lett végül a Hertha kapusa?
Akkor Thomas Kraft volt az első számú kapusunk, a mögötte lévőkkel pedig Dárdai Pali nem volt elégedett, ezért vetette fel Dénes leigazolását. Rengeteg anyagot megnéztem róla, és nagyon tetszett a bátorsága, az önbizalma, a reflexei, lábbal viszont gyengébb volt az elvártnál.

A Bundesligában nagyon fontos, hogy egy kapus, jobbal, ballal is magabiztos legyen és el tudja rúgni a labdát éles helyzetekben. A német első osztályban nem Bödék támadják a kapusokat, hanem Aubameyangok, kicsit más intenzitással és sebességgel. Mivel Jarsteinben láttam fantáziát, ezért végül lemondtuk Dénes esetleges megszerzéséről.

Mi a véleményed a hazai labdarúgásban kirajzolódó német vonalról? A szövetségi kapitány német, a segítői a különböző területeken németek, a Ferencváros és a Vasas vezetőedzője is német.
Bernd Storcktól nem lehet elvenni a tavalyi remek Eb-szereplést. Kiválóan felkészültek a tornára, kihasználták, hogy egy hónapot közösen dolgozhattak a kerettel, és ahogy az eredmény is bizonyítja, jó munkát végeztek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ami azóta történik a válogatottal, az nem egy diadalmenet.

Az andorrai vereséggel tulajdonképpen lerombolta a saját nimbuszát. Nem nagyon látom a fejlődést a válogatott játékában, inkább visszafejlődést érzek. Meggyőződésem, hogy túl sokáig már nem lesz magyar kapitány, viszont távozásával egy akkora lyukat hagy majd maga után, amelyet követően nagyon nehéz lesz újra elkezdeni az építkezést.

Ugyanakkor a stábjához tartozó Holger Gehrke a kapusedzői posztra jó választás volt, régóta ismerem, kiváló szakember. Ugyanez igaz Jörg Danielre is, aki a magyar edzőképzésért felel egy ideje. Thomas Dollról is inkább pozitív véleményem van, hátránya, hogy nem túlságosan halad a korral, ennek ellenére a német edzők között ott van a középmezőny alján. Michael Oenninget szakmailag erősebbnek érzem, dicséretes, amit a Vasassal elért az előző szezonban.

forrás és teljes interjú: csakfoci.hu