Tőrözőnk a grúziai Tbilisziben megrendezett kontinenstorna egyéni versenyében a 28., míg a csapatversenyben a magyar válogatottal a 10. helyen végzett. A következő nagy megmérettetés a július 19.-26. között Lipcsében rendezendő világbajnokság lesz.

Igazából kevésbé lepett meg a válogatott meghívó, mint az Európa-bajnokság előtt. Valahol számoltam is vele, mert az egyéni versenyben jól vívtam az Eb-n. Azt a felkészülést kell folytatnunk, amit az Európa-bajnokság előtt, mert akkor sikerült az edzői csapatommal több olyan fontos tényezőt is kidolgozni, amelyekkel sokat fejlődtem, ennek pedig az Eb-n megvolt az eredménye. Most is lesznek bizonyos célok kitűzve, de tudom, hogy ehhez milyen munkát kell elvégeznem.” – mondta magyar bajnoki bronzérmes vívónk, Hári Máté.

A grúz fővárosban a csapatverseny nem sikerült jól a magyar csapatnak, így a világbajnokságon mindenképpen többre lesz szükség.

Egyértelmű, hogy a csapatra kell nagyobb hangsúlyt fektetni a felkészülés során. Nincs olyan, hogy mondjuk a törökök ellen biztos a továbbjutásunk. A mostani, erős nemzetekből álló mezőnyben már mindenki tud vívni. Az Európa-bajnokság csalódás volt. Nem azt mondom, hogy élet-halál harc lesz számunkra a legjobb nyolcba kerülés a jövőben, de ennél a teljesítménynél sokkal több kell a világbajnokságon.” – tette hozzá Máté.

A világbajnokság mellett Máté az augusztus 19.-30. között rendezendő tajpeji Universiadéra, azaz az egyetemi sportolók számára rendezett nemzetközi versenyre is készülhet.

Sokat kell még bizonyítanom, hogy valóban ott a helyem a válogatottban. Nemcsak másoknak, hanem saját magamnak is! Örülök annak, hogy helyet kaptam az Universiade-csapatban, de jelenleg a világbajnokság van a középpontban. A tajpeji versenyre nem lesz külön felkészülési időszak. Most van még egy hetem pihenni, utána utazunk Tatára egyhetes edzőtáborba, majd ismét Budapesten készülünk a világbajnokságra. Látva a programunkat, elég kemény időszak elé nézünk, de állunk elébe!” – beszélt a felkészülés menetéről Hári Máté.

Fradi.hu