Klubunk pólósa, a magyar válogatott csapatkapitánya nyilatkozott a spanyolországi felkészülésről.

– Kérek szépen egy átfogó értékelést a madridi napokról!

– Jónak értékelem a túrát, mert hiába nem foglalkozunk elvileg a kétkapuk eredményével, többnyire megnyertük az edzőmeccseket és ennek azért örültem, mert fogalmam sem volt, hogy mire számíthatok ezektől a meccsektől. Meg hát, nincsen túl sok időnk, úgyhogy minden egyes kétkapu hasznos. Próbálgattunk mindenfélét, tesztfázisban vagyunk.

– Miket próbáltatok? Volt egy olyan hírfoszlány is, hogy olyan védekezési formákat gyakoroltatok, amikből gyorsan lehet lefordulni.

– Hátrányban azért nem feltétlenül arra törekszünk, hogy leforduljunk, hanem inkább az a cél, hogy kivédekezzük. A sima védekezésnél volt ilyen, de az igazság az, hogy olyan nagyon szigorúan és feszesen még nem tábláztuk le ezeket a dolgokat, hogy azt tudnám mondani, az egyiket vagy a másikat akár elsajátítottuk.

– Mondtad, hogy szeretnél egyel tovább lépni a görög tornán. Miben kell elsősorban? Miben szeretnéd, hogy a csapat “szintet lépjen”?

– A taktika lefixálásában. Szerintem az athéni túrán már megejtjük azt, hogy leülünk és táblánál elmagyarázzuk, hogy mi az a keret, amelynek határai között vízilabdázunk. Látom, hogy sok szabadság lesz a játékunkban, és én ennek örülök, de egy minimális keret kell, mert különben más irányba mozdulunk a vízben, az pedig nem eredményez harmonikus játékot.

Teljes interjú: VLV