Valamint jövőre az NBI-es csapatoknak kötelező lesz a női felnőtt együttes versenyeztetése is – az Andorra elleni fiaskó mellett még két fontos döntést is hozott az MLSZ elnöksége.

Az MLSZ az általa közvetített, az utánpótlás finanszírozására szánt pénzek elosztási elveit azonnali hatállyal átállítja kizárólagosan produktivitási index alapján történő elszámolásra. Eszerint a nevelőegyesületek, akadémiák, regionális központok, vagy akár a kisegyesületek egységes rendszerben, azonos feltételek alapján kapnak elismerést annak arányában, hogy a náluk nevelkedett játékosok milyen szintre jutnak el a profi labdarúgásban.

A testület úgy határozott, hogy a jövő évtől, azaz a 2018-2019-es bajnoki idénytől a férfi NB I-es csapatok számára kötelező lesz – a korosztályos csapatok, U16, U19 mellett – női felnőtt együttes működtetése. Ez a döntés lehetővé teszi, hogy a központi bevételek miatt legerősebb anyagi háttérrel rendelkező hazai klubok az ország különböző területein működtessenek női csapatot, lehetőséget nyújtva a felnőttkorú játékosoknak a továbbsportolásra, méltó feltételek biztosítása mellett.

MLSZ