A csütörtöki döntés után nyilatkozott Bernd Storck.

A szövetségi kapitány Nemzeti Sportnak adott interjúját teljes egészében ide kattintva olvashatjátok, az M4 Sport által készített beszélgetést pedig ide kattintva nézhetitek meg.

– Mégis mi okozta Andorrában a vesztünket?
– Összetett kérdés. Nincs bocsánat a vereségünkre, ugyanakkor rengeteg balszerencsés körülmény játszott szerepet a selejtező alakulásában. Ez nem kifogás, ezek tények. Engedje meg, hogy kicsit visszamenjek a múltba! Az Európa-bajnokságon huszonhárom fitt és erős futballistám volt. Ketten, Juhász Roland és Király Gábor a torna után visszavonultak, maradt huszonegy, ebből leveszem a két kapust, az már csak tizenkilenc mezőnyjátékos. Az andorrai mérkőzés előtt nem kevesebb mint tíz futballistám jelentett sérültet. Ez finoman szólva sem segítette a helyzetünket. Ugyanakkor erről a mérkőzés előtt nem akartam beszélni, mert nem szerettem volna kifogásokat keresni, és a keretben lévő játékosokban is bíztam.

– Ennek tükrében nem volt könnyelműség lemondani az itthon játszó legjobbakról?
– Utólag de.

– Kinek az ötlete volt?
– Az enyém. De ezen már nem tudunk változtatni. Szóval… Gera Zoltán segíthetett volna nekünk, ez nem kérdés. Az ő hiányát éreztük talán a leginkább. Csakhogy Zoli abban a korban van, amikor már nem tud tizenkét hónapon át a csúcson maradni. Pihenésre volt, van szüksége. Az már a személyes balszerencsém, hogy Priskin Tamás a Ferencvároshoz írt alá, és Thomas Doll vezetőedző másnap felhívott, hogy az egyezségünk értelmében Tamás is hadd pihenjen, hosszú szezon vár rá – tartottam a szavam, igent mondtam. A meccs előtt Kádár Tamás is jelezte, nem tudja vállalni a játékot, így a védelem bal oldalára nem volt olyan játékosom, aki igazán otthonosan mozog ezen a poszton. Szalai Ádám pedig még idehaza sérült meg, Eppel Márton és Balogh Norbert személyében két, nemzetközi tapasztalattal nem rendelkező támadó állt rendelkezésemre.

– Ott lett volna Futács Márkó.
– Igen. Csakhogy ő nálam abszolút újonc lett volna, és elöl nem akartam olyan csatárral Andorrába utazni, aki korábban még a keretben sem volt, aki nem ismeri a felfogásomat, azt, hogy mit várok el a támadóktól. Követem a játékát, a közeljövőben szeretném is meghívni.