Ilyen volt a Fradi “látványsportágakban” a 2016/2017-es szezonban.

Futsal

A sokáig rendezetlen helyzetű, korábban az NBI-től is a bronzérem megszerzése után visszalépő, a másodosztályban éveket eltöltő csapatunk az előző évad után a zöld asztal mellett került fel az NBI-be, miután a Vasas visszalépett. Így volt motiváció, hogy megmutassuk, jó választás volt a Fradi. Ami az alapszakaszban nem sikerült, ezt be kell látnunk, bár volt egy-egy szép eredmény, de összességében megérdemelten voltunk az utolsó előtti helyen. A rájátszásban pedig egy edzőváltás kellett ahhoz, hogy összekapjuk magunkat, utána viszont csak egy döntetlent játszottunk, a többi meccsünket pedig megnyertük, ami elismerésre méltó, megérdemelten őriztük meg NBI-es tagságunkat. A Magyar Kupában az előző évadban a négyesdöntőig meneteltünk, idén viszont a második körben maradtunk alul a Nyírgyulajjal szemben. Mindenképpen pozitívum, hogy sikerült megragadni a bajnokságban.

Jégkorong

Hokisaink igazi hullámvasútpályát jártak be, elképesztő magasságokban és hihetetlen mélységekben is jártak az elmúlt szezonban. Fantasztikus győzelmi sorozatot produkáltunk a MOL Liga elején, a tabellát is vezettük, hibátlan erdélyi és román kört csináltunk. Aztán a folyamatos sérüléseknek is köszönhetően egyik vereség jött a másik után, még a rájátszás is veszélybe került, ám a végén sikerült bejutnunk a 7. helyen. Ahol aztán egy felejthetetlen párharcot vívtunk a végső győztes Diósgyőrrel, komoly sanszunk volt a továbbjutásra is, de az utolsó meccsre már elfogytunk. A Magyar Kupában nem tudtunk a legjobb négy közé kerülni. A csapat magját együtt tartottuk és úgy néz ki, erősítések is érkeznek, valamint az utánpótlásban is mozgolódunk, a mesteredző, Kercsó Árpád érkezett, minden adott ahhoz, hogy újabb lépést tegyünk előre.

Kézilabda

A lányok a tavalyi cím nélküli idény után most újra kupát szereztek, méghozzá a Magyar Kupát, ami óriási sportteljesítmény volt, hiszen nem egy tartalékos Győri ETO ellen szerezték meg, hanem majdhogynem a teljes, később Bajnokok Ligája győztes kerettel álltak szemben. A végletekig kiélezett küzdelemben, büntetők után nyertünk. A Bajnokok Ligájában is jobban szerepeltünk, igaz, ugyanúgy a nyolc között estünk ki, ám nem adtuk könnyen magunkat a CSM Bukarestnek, még annak ellenére sem, hogy komoly sérülések hátráltattak minket. Az üröm az örömben az NBI, bár könnyedén “megvédtük” az ezüstöt, becsúszott egy nem várt érdi vereség és egy csúfos dunaújvárosi produkció, de összegezve mindent, egyértelműen jobb szezonunk volt, mint 2015/2016-ban!

A férfi szakágról sokat nem kell írni, elég megemlíteni, hogy: 100%-os teljesítménnyel nyerték meg az NBI/B Keleti csoportját, valamint a Magyar Kupában is a négyesdöntő kapujában voltak, a Tatabánya állított meg minket a Népligetben, az NBI bronzérmese ellen sem vallottunk szégyent. Szép volt, fiúk!

Labdarúgás

A lányok magabiztosan vágtak neki a szezonnak, a Bajnokok Ligájában sem sokon múlott, hogy továbbjussunk a holland Twentén, ezúttal ellenfelünk már nem nőtt fölénk, de tapasztaltabb és szerencsésebb volt. A bajnokságban úgy játszottunk, ahogy a címvédőhöz illik, egy vereség csúszott be a döntőig. Ott azonban, hiába támadtunk többet, nem sikerült 180 perc alatt a kapuba találnunk, az MTK pedig köszönte szépen és élt a lehetőséggel, komoly kudarc volt ez. A Magyar Kupában viszont könnyedén megvédtük címünket, a döntőben az MTK-t búcsúztató Győri ETO-t kiütve.

A fiúk hatalmas blamázzsal indítottak, a mai napig kísérti a szurkolókat a Partizani Tirana elleni felsülés. Az NBI-ben is akadozott a gépezet, hiába vezettük a tabellát egy rövid ideig, utána már a dobogóról is leszorultunk, az utolsó fordulókban a harmadik helyért küzdöttünk, sikertelenül. Egy kis szépségtapasz, hogy a Magyar Kupában sikerült a címvédés egy igazán drámai összecsapáson a Vasas ellen. Fontos az utánpótlás kérdése is, ezt nehéz összevetni a komoly átszervezés miatt, ami lényeges, hogy továbbra is a legjobb nyolc között leszünk – nem sikerült ez minden nagy klubnak. Hiába történt nagyobb váltás az edzők között, az állandóság továbbra sincs meg, erre remek példa az U16, ahol szezon közben is érkezett szakember, Schindler Szabolcs vette át a kispadot, ám nyáron már tovább is áll, alsóbb osztályból kapott ajánlatot, Dorogon folytatja a felnőtt csapatnál. Érdemes hosszabb távra is visszatekinteni a nemzetközi megmérettetések kapcsán: a Népligetben rendezett Future Talents Cupon 2015-ben tizenkettes mezőnyben a 11. (U17) és 12. (U16), 2016-ban tizenhatos mezőnyben 6. (U17) és 12. (U16), idén pedig szintén tizenhatos mezőnyben 12. (U16) és 10. (U17) helyen végeztünk. Az általunk szervezett Pünkösdi tornán (U16) 2015-ben a 2., 2016-ban a 7., 2017-ben pedig a 6. helyet szereztük meg a nyolccsapatos mezőnyben. Az U19 idei szereplése biztatóan alakult, ám óriási előnyt herdáltak el a végjátékban. A Fradi II megszűnik, a 2014-es kiesés után egy év szünet következett – U21-es csapat indult -, a tavalyi NBIII-as győzelem után idén egy 12. hely következett.

Vízilabda

Pólósaink célkitűzése a szezon előtt az volt, hogy egy döntőbe jussunk be. Ezt teljesítettük, az Euro Kupában, amit meg is nyertünk, egy nagyon izgalmas elődöntő után – az utolsó másodpercekben álltunk csak továbbjutásra… – simán nyertünk a Nagyvárad ellen és hosszú idő után újra nemzetközi trófeát szereztünk. És itt volt a legkönnyebb dolgunk. A Magyar Kupában a Szolnoki Dózsa mosott le minket a négyesdöntő kapujában és a bajnokságban is lehet hiányérzetünk, mert fogható volt az OSC a bronzpárharcban, mégsem tudtuk megverni őket egyszer sem.