A helyzetet nehezíti, hogy a Vasas igencsak borsos árat kér a hírek szerint a játékosért.

A Nemzeti Sport Online több forrásból is úgy értesült, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata az eddigi erősítéseken túl még dolgozik egy középső, támadó középpályás szerződtetésén, az egyik kiszemelt a Vasas egyszeres válogatott játékosa, a 21 éves Berecz Zsombor.

A Ferencváros ezen a nyáron már erősített csatárral (Priskin Tamás), szélsővel (Bőle Lukács), védekező középpályással (Fernando Gorriarán) és hamarosan érkezik egy védő is (Otigba Kenneth). Viszont a középpálya közepén még űr tátong. A Werder Brementől kölcsönkapott Kleinheisler László már távozott, míg a poszton még számításba vehető Hajnal Tamásnak lejárt a szerződése, egyelőre nincs hír arról, hogy hosszabbítana, de ha marad is a 36 éves játékos, akkor is szükség lehet mellé erősítésre. (A másfél éve igazolt német Florian Trinks jöhetett volna még szóba ezen a poszton, de ő nem vált be a Fradinál, már korábban eldőlt, hogy távozik.)

A 21 éves Berecz Zsombor pedig több szempontból is ideális választás lehetne az ezen a nyáron előszeretettel magyar játékosokat igazoló Fradinál. Az egyszeres válogatott játékos abszolút a jövő embere, akire hosszú távon lehet építeni, de befektetésnek sem utolsó a szerződtetése, hiszen ha jól teljesít, az ő játékjogát még külföldre is értékesíthetik a zöld-fehérek.

Korábban lehetett vele kapcsolatban hallani külföldi érdeklődésekről, több klubtól is érkeztek miatta megfigyelők, de arról nem tudni, hogy a Vasas más országból konkrét ajánlatot kapott volna. Miközben a Ferencvárossal értesüléseink szerint már folynak egyeztetések, és a piros-kékek már Berecz lehetséges utódját is kinézték a Honvédtól minden bizonnyal távozó, szabadon igazolható Hidi Patrik személyében.

Az NB I-ben a 2016–2017-es szezonban 32 meccsen hat gólt szerző és hetet előkészítő (összesen 61 meccsnél és hat gólnál jár az élvonalban) Berecz Zsombor szerződése még egy évig érvényes a Vasasnál, értékét a transfermarkt.de 600 ezer euróra teszi.

Az FTC-nél korábbi megkeresésünkre elmondták: az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal sem szeretnének máshol megjelent, igazolásokkal kapcsolatos hírekre reagálni idő előtt, konkrétumokról a klub hivatalos honlapján számolnak be.

forrás: nso.hu