Szabó László 200 méteres síkfutásban lett első. Gratulálunk!

A székesfehérvári atlétika OB harmadik napján 200 méteres síkfutásban Szabó László aranyérmet nyert! Az eredmény már csak azért is fantasztikus, mert Szabó László fő száma a távolugrás. A 200 méteres futás fantasztikusan sikerült, amit követően boldogan nyilatkozott honlapunknak atlétánk!

Egyszerűen nem tudom még felfogni, borzasztóan örülök! 21,9-cel indítottam a szezont, és nem is készültem külön a 200 méterre, a távolugrás az elsődleges számom. 200-on is el szoktam indulni, de erre igazán nem számítottam! Biztosan benne volt az is, hogy a távolugrás nem sikerült a legjobban tegnap, úgyhogy ma ebben a számban tulajdonképpen dühből futottam. Az előfutamban a 21,57 is az egyéni legjobbam volt, de ami a döntőben történt, az fantasztikus, és hihetetlen! Igazából a távolugrással akartam magam kvalifikálni a nemzetközi versenyekre, de lehet, hogy a végén 200-on megyek, remélem, meggyőztem a válogatott edzőket…

A boldog győztes arról is beszélt, hogy a későbbiekben ezek után készül-e külön a 200 méterre.

Mindenképpen elgondolkodtató… Több példa is akadt rá atlétikában, hogy egy távolugró ebben a számban is eredményes legyen, akár olimpikonok között is. Igazából a felkészülés szempontjából rokon számnak számítanak. De most még nem tudok ennél többet mondani, egyszerűen csak nagyon-nagyon örülök!

Vágóné Solti Mária szakosztályvezető ugyancsak nagy boldogsággal a hangjában nyilatkozott.

Az egész szakvezetést megdöbbentette Laci fantasztikus futása a 200 méter döntőjében! Fergeteges versenyzés volt! Évek óta benne volt egy nagy eredmény, és most végre ki is jött, ami miatt nagyon-nagyon boldogok vagyunk! Ez egy hatalmas siker, és az, hogy előzetesen nem sok esély van rá, azt is jelenti, hogy a küzdelem és az akaraterő diadala!

forrás: fradi.hu