Az OSC-ből érkező pólóssal beszélgetett a VLV.

– Majdnem minden évben megkeresett Varga Zsolt, és hívott a Fradiba. Egyszer sem mondtam igent neki – mostanáig. Hogy mi az ok? Új kihívás, új közeg, azóta, hogy döntöttem, az is kiderült, hogy nem akármilyen csapat lesz ez. Remélem, hozzá tudok majd tenni én is, természetesen ez nagyon motivál, emellett az az edzésmentalitás is, ami Zsolt munkájára jellemző.

– Mit vársz a Fraditól? Igazán komoly csapattá lép elő, talán a játékosállomány szempontjából a legerősebb magyar klub lesz. Ha az OSC-nél a top 4-be kerültél, most lehet, hogy a top1-be kerülsz…

– Remélem, hogy így lesz. Nem akarok elkiabálni semmit, be kell gyűjteni azokat az eredményeket amikre utalsz, és majd utána, talán jövő év végén beszélhetünk arról, hogy milyen ebben a csapatban játszani. Tény és való, hogy igen nagyok a remények a csapattal kapcsolatban. Én inkább csak magamról beszélnék. Ha be tudok kapcsolódni egy ilyen munkába, be tudok illeszkedni egy ilyen csapatba, akkor szerintem annak meglesz az eredménye, ez is egy plusz motiváció, hogy ilyen emberekkel edzhetek, és ezek után talán bizonyíthatok majd a válogatottban is újra.

– Zsolttal nyilván beszélgettél. Ő elmondta, hogy mit szeretne, és mit vár tőled. Ebből mit lehet tudni? Mi lesz a feladatod? Mire készülsz?

– A mostani nyári szezon teljes időszakát a fizikai felkészítés teszi majd ki.

– Mikor kezditek az edzéseket?

– Én június 5-én. Amikor a többiek becsatlakoznak, már több lesz az úszás, meg a taktika, de addig a fizikai állóképesség javítására megyünk rá.

– Amikor elkezdődnek a tétmeccsek, mit várnak tőled? Hogy készülsz erre?

– Eredetileg úgy indul a dolog, hogy centerként és bekként is fogok játszani, Zsolt szeretné csatasorba állítani a fiatalok lendületét, azt kéri majd, hogy sokat ússzunk, forduljunk le, bár centerként nem mindig lehet lefordulni, majd ez kiderül. Nagyjából ez az, amit várnak tőlem is, a fiatalos erőt, a lendületet.

– Mennyiben segítheti a válogatottsággal kapcsolatos terveidet az, hogy ebben a klubban leszel?

– Az biztos, hogy a Zsolttal nyárra tervezett „gladiátorképző” nagy hasznomra lesz, de most elsősorban azzal foglalkozom, hogy a Fradiban legyen biztos helyem, a többi majd utána következhet.

Teljes interjú: VLV