A Vasas edzőjének életét nem nehezítik sérülések.

Természetesen azt a felhajtó erőt, amit a harmadik hellyel elértünk, szeretnénk szerdára átmenteni, és olyan döntőt játszani, ami méltó egy ilyen rangos mérkőzéshez. Nem vagyok barátja a betonkeverésnek és nem fogunk arra összpontosítani, hogy a tizenegyesekig eljussunk – jelentette ki Michael Oenning. – Úgy fogunk pályára lépni, hogy aktív részesei legyünk a mérkőzésnek, és ha sikerül megnyerni a finálét, akkor persze boldogok leszünk. Időszerű, hogy a Vasas megint kupát nyerjen. Nem csak ebben a szezonban, hanem amióta a Vasas edzője vagyok elmondható, hogy egy nagyon izgalmas és sok magaslattal és mélyponttal övezett úton vagyunk túl. Időnként olyan tempót diktáltunk, amit nehéz volt követni.

Rengeteg fénypontja volt ennek a szezonnak, nagyon sok jó mérkőzéssel, különösen a három Ferencváros ellen játszott mérkőzésünk emelkedik ki a két idegenbeli sikerrel. A legizgalmasabb talán a Honvéd-pályán játszott meccs volt, tizenegyesekel, érdekes döntésekkel és utolsó pillanatos gólokkal. Ez egy olyan mérkőzés volt, ami nyomott hagyott a játékosaimban is. Főleg, mert az utunk elején járunk, nagyon fiatal csapatunk van, tapasztalatlan döntőket tekintve.

Már a szezon elején mondtuk, hogy lépésről lépésre fogunk haladni, azt nem tudtuk akkor, hogy hol fogunk célt érni. Az elmondható, hogy a bronzéremmel már elértünk valamit, ami különleges. Az elmúlt bajnokságban elért eredményünk alapján pedig ez még inkább így van. Egy kupadöntő teljesen más, minden játékos szeretné megnyerni. Mindenki abban gondolkodik, hogy kupákat, bajnokságokat nyerjen, hogy nyomot hagyjon maga után. A fiatal csapatunk számára egy remek alkalom ez a döntő, égnek a vágytól, hogy meg is szerezzék a kupát. Szerencsére mindegyik játékosomra számíthatok a mérkőzésen.

forrás: vasasfc.hu