Vezetőedzőnk a meccs mellett beszélt az átigazolásokról és a jövőről is. A Vasas mestere szerint csapata mindent megtett, ezért nem tekinti őket vesztesnek.

A foci ma másodlagos, mindannyian aggódtunk, aggódunk Geriért. Eltörött az orra és a tarkójára kapott egy ütést – ha mondhatom, ez még szerencsés is, hogy csak ennyi… A védekezésünk nem volt rossz, főleg a korábbi meccsekhez képest. A helyzeteink megvoltak, de nagyobb átütőerő kellett volna, jobban ki kellett volna használni a lehetőségeket. Egyik fél sem tett fel mindent egy lapra ma. Nem láttam Radó esetét még tévén, de András szerintem előbb elérte a labdát, egész más lett volna, ha 2-0-ra vezetünk.

Nagyon fülledt idő volt, Gera Zoli egy napot sem edzett a tegnapin kívül, így is 65 percet harcolt a csapatért. Hajnal két hete tért vissza, hosszú ideig sérült volt. A játékosok akarása morális tartást adott a csapatnak. Dénes nem edzett velünk, reggel dőlt el, hogy őt állítjuk be a kapuba – mondhatom, hogy bejött. Nyolc olyan játékos játszott, aki egy éve is a pályán volt, sajnos nem mindenki volt 100%-os. Ezért volt fontos a stabil, fegyelmezett védekezés.

Érdekes meccs volt, többször könnyelműen adtuk el a labdát, változó volt a játék, néha az egyik, néha a másik csapat dominált. Csuka büntetője csodálatos befejezése volt a döntőnek.

Vigasztaltam az ellenfél edzőjét, tudom milyen egy ilyen vereséget átélni. A Vasas ma méltó ellenfél volt. Orosz Palinak meg jár a 2017-es tetoválás a karjára. A többi győzelmünk a kupában egyértelműbb volt. Ha átgondoljuk, milyen szezonunk volt, a végére ez azért jól jött. Örülök, boldog vagyok a győzelem miatt, sok gondunk volt idén.

Holnap kettőkor az elnökséggel találkozunk, sok fontos témát érintünk majd. Csuka már két éve visszavonult, mégis itt van, fantasztikus fradista, hatalmas szíve van. Az a terv, hogy visszajön június 11-én ő is és valahogy a klubnál marad majd, a következő napokban ez is eldől. Büszke vagyok, hogy a csapatom játékosa. És itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem Emir Dilavernek és Michal Nalepának az elmúlt éveket, mindkettejükről csak a legjobbakat tudom mondani, nagyon fognak hiányozni. Gera Zoltán és Leandro hosszabbításának viszont nagyon örülök, Hajnal Tamással még tárgyal a klub.

Nem egyszerű a kiszemelt játékosokat leigazolni, néhányan a végén meggondolják magukat. Nagyobb erőre, kvalitásra van szükség. Többen nem azt mutatták, amit vártunk. Az is előfordul, hogy csak kölcsönbe tudunk játékosokat hozni. Okosan kell ezeket a döntéseket meghozni, hogy létrehozzunk egy bajnoki címre esélyes csapatot. Június 11-én kezdjük a munkát, az első kupameccs pedig június 29-én esedékes, addig igazolnunk is kell és dolgozni. Nem panaszkodunk, de lehetett volna előbbre hozni egy-két bajnoki meccset és a kupadöntőt. Viszont köszönet Bernd Storcknak, hogy a válogatott játékosainkat most nálunk hagyja. Nagy csodát nem kell várni a magyar csapatoktól, de igyekszünk a legjobbunkat hozni. Az elmúlt években nemzetközi szinten semmit nem nyújtottunk, ahhoz, hogy ez változzon, több erőt, test-test elleni játékot kéne engedni az NBI-ben, ez vinné előrébb a magyar labdarúgást.

– Thomas Doll

Gratulálok a Fradinak, mindkét csapatnak megvolt a lehetőség a győzelemhez, talán nekünk voltak a nagyobbak. Nem vesztes a csapatom, mert 120 percig mindent megtett. A fiatalok csalódottak, ami helyes, remélem a következő évben is ilyen stabilan játszunk majd. Akkor sikerülhet is egy kupa megnyerése. A csapatom nagy erénye, hogy ilyen első félidő után fel tudtunk állni. Sajnos a második gól nem jött össze.

– Michael Oenning