VI. alkalommal rendezték meg vasárnap a RangAdó Díjátadó Gálát, melyen a Magyar Labdarúgó Szövetség díjazta a női- és férfi labdarúgó-bajnokság legkiemelkedőbb teljesítményeit.

A válogatott és az alsóbb osztályú meccsek színvonala is azt támasztja alá, hogy a magyar labdarúgásnak nem csak múltja, de jövője is van. Nagyon bízom benne, hogy a nemzetközi kupában nem csak izgalmas, de sikeres találkozókat vívnak majd a magyar csapatok, és tovább jutnak el, mint az elmúlt években – fogalmazott Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

Azt gondolom, a 12 csapatos bajnokság beváltotta a várt reményeket két szempontból is. Egyrészt egyetlen csapatnak sem voltak pénzügyi nehézségei, tehát minden csapat zökkenőmentesen végig tudta vinni a bajnokságot. Másik oldalról viszont végig, az utolsó meccsig óriási harc volt a bajnokságért és a kiesés elkerüléséért is, tehát nagyon izgalmas meccseket láttunk. Azt gondolom, hogy nagyon sok jó színvonalú meccs is volt a bajnoki mérkőzések között. A 2016/2017-es bajnoki évadban én úgy gondolom, a magyar labdarúgás fejlődött” – szögezte le.

A fiatal magyar játékosok szerepeltetéséről is elismerően nyilatkozott.

A Magyar Labdarúgó Szövetség most már évek óta ösztönzi és biztatja a csapatokat, hogy kevesebb külföldivel és több fiatal magyarral játszanak. Ez nagyon visszaigazolta a törekvéseinket, hiszen kevés külföldivel és sok fiatal magyarral játszó csapat – ez a Honvéd – nyerte meg a bajnokságot. Tehát igaz az, amit én mindig mondtam: a tehetséges magyar fiatalok nem rosszabbak a külföldi játékosoknál. Így lehet építkezni és összességében ez az alapja nemcsak jó bajnokságnak és remélhetőleg a több nézőnek, hanem a nemzeti válogatottaknak is. Nekem egyébként nincs gondom azzal, ha néhány külföldi játszik egy-egy csapatban, olyan külföldi, akitől lehet tanulni, hiszen ez is jót tesz a magyar labdarúgásnak. Csak azt nem szeretném, hogy az utánpótlásra költött nagyon sok pénz révén nevelt tehetséges játékosok végül nem kapnának lehetőséget Magyarországon” – mondta.

A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
A női NB I felfedezettje: Turányi Lilla (MTK Hungária)
A férfi NB I legjobb játékosa: Danko Lazovic (Videoton)
A férfi NB I felfedezettje: Zsótér Donát (Budapest Honvéd)
A férfi NB I gólkirálya: Eppel Márton (Budapest Honvéd, 16 gól)
A férfi NB I legszebb gólja: Lipták Zoltán (Diósgyőr)
A férfi NB I legjobb edzője: Marco Rossi (Budapest Honvéd)
A férfi NB I legjobb játékvezetője: Solymosi Péter
Az NB I legsportszerűbb csapata: Debrecen

M4 Sport, MLSZ