Barátunk és szerkesztőtársunk kerek szülinapját ünnepli.

Az úgy történt, hogy valahol Hollandiában a szállást adó kis falunk határában, az Európa Liga meccsről haza fele jövet, valamelyikünknek eszébe jutott hogy Gábor kedvenc énekese David Bowie – hogy polkorrekt legyek – alternatív szexuális irányultságáról kérdezze Gábort. Nem tudom melyikünk ötlete volt mindenesetre a téma kitartott egészen Budapestig, beleértve azt is, hogy embereket hívogatunk hogy ki az, aki képes két David Bowie számot felsorolni, de nem volt ilyen. Gábor kitartóan, több száz kilométeren át védte a jó Davidet. Sok mindent elmond ez Gáborról, azt, hogy akit szeret, amellett kitart, bármennyien is kérdőjelezik meg és bármennyire is más lenne az érdeke. Azt is megmutatja, hogy mennyire képes felülemelkedni egy ilyen sztorin, hiszem sokan lettek volna akik sértődötten ezután napokig nem veszik fel a telefont.

Bizony Gábor a Fradit is ilyen lelkesültséggel szereti, olyan abszolút szeretettel, amiről a Szeretet Himnuszban Szent Pál ír: “A szeretet (…) mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel” és bár a szíve mélyén pontosan tudja, hogy mondjuk Nalepa nem Mátrai és Ashmore nem Sárosi Gyurka, de mivel Fradi mezt viselnek ő azt akarja bennük látni, azt akarja beléjük szeretni. Töretlen optimizmusa a Fradi iránt segítette abban, hogy a kezdetektől kitartson és ne lankadjon el az Üllői129 szerkesztésében, hiszen alapítója ennek a holnapnak és közösségnek.

Ezek a dolgok sok mindent elmondanak Gáborról, de a lényeget mégsem, hogy mennyire szeretetreméltó figura, mennyire nagylelkű bárki iránt, mennyire képes odafigyelni másokra, amikor azok akár ki nem mondott problémákkal küzdenek és hogy milyen hihetetlen műveltséggel rendelkezik.

Boldogok vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk Veled és a barátaidnak mondhatjuk magunkat!
Isten éltessen, Gábor!
Isten éltessen, Barátunk!
Hajrá, Fradi!