A városszéli álomgyár játékosai nyilatkoztak a holnapi bajnoki találkozóról.

Megvan az a fajta játékstílusunk, amit a Ferencváros ellen kell játszanunk, ez többnyire nem is ízlik nekik. Ilyenkor ezt elővesszük, és ennek tükrében készülünk a hétvégi derbire. Motiválni már senkit nem kell, mindenki átérzi ennek a meccsnek a fontosságát, presztízsét. Véleményem szerint, mindkét csapat hasonló motivációval várja a találkozót, mivel bármelyik csapat győz, a tabellán való előrelépéshez kellenek a többi pályán, a többi csapat által elért kedvező eredmények is” – fogalmazott Mohl Dávid bal bekkünk, aki azt is hozzátette, reméli, nem szakad meg az a fajta jó sorozata, ahogy a Groupama Arénában a hazai kapu elé tudja csavarni a labdákat. Mint ismert, tavaly szeptemberben szélső védőnk nagyszerű és pontos beadását követően Balogh Balázs fejelte a Fradi kapujába a labdát, csapatunk ezzel a találattal vette át a vezetést. „Szeretném, ha egy győztes derbivel zárhatnánk a szezont. A Ferencváros otthonából hazahozott három pont talán egy kicsit kozmetikázná az idényünket” – zárta gondolatait 13-as számú játékosunk.

Mivel egy derbiről van szó, mindenkinek kötelező a lelkét kitenni a pályán” – kezdi Cseke Benjámin. „Én függetlenül attól, hogy kezdő leszek, vagy csereként számít majd rám Nebojsa Vignjevic, minden erőmmel azon leszek, hogy győzelemre segítsem a csapatot, hiszen jó lenne sikerrel búcsúztatni a szezont. Nemcsak a szurkolóink miatt lesz fontos ez a szezonzáró, hanem magunk miatt is. Mivel nyáron nagy játékosmozgások várhatóak, így ez a csapat a szombati derbin lesz utoljára együtt, szép emlék lenne egy Ferencváros elleni győzelem.” Középpályásunk szerint a kulcs az FTC legyőzéséhez egy zárt, szűk védekezési forma a középpályán. „A szerzett labdákból egy-két érintővel felépített támadójáték is a mi győzelmünket segítené elő, persze, ha a kivitelezésben is pontosak leszünk” – elemezte a lehetőségeket csapatunk 5-ös számú mezét viselő játékosa.

Egy igazán jó meccsre számítok, természetesen a mi oldalunkról nézve” – ezek már Nemanja Andric szavai. „A múlt hétvégi, Haladás elleni összecsapásunk egy kicsit nehézkesre sikerült, de túl vagyunk már azon a mérkőzésen, és a hét eleje óta csak a szezonzáró derbire koncentrálunk. Biztos vagyok benne, hogy mindenki úgy fog a Groupama Arénába menni, hogy egy igazán élvezetes játékkal szeretne diadalmaskodni legnagyobb riválisunk felett. Mindegy, hogy melyik csapat hol áll jelen pillanatban a tabellán, és a meccs után hol fogja zárni a szezont, az is mindegy, hogy legutóbb milyen eredmény született, a derbi az derbi. A derbit pedig mindig meg kell nyerni” – nyilatkozott honlapunknak maximális optimista hozzáállással támadónk.

ujpestidozsa.hu