És ezt nem hagyhatjuk – vezetőedzőnkkel beszélgettünk a mai sajtócsütörtökön.

A Magyar Kupa prioritása nagyobb, ám tudjuk, hogy szombaton egy derbit kell játszanunk, ami nagy felelősség, Budapesten, Magyarországon a legnagyobb mérkőzés, ezért is a legjobb csapatunkkal kell kiállni. Nem fogjuk figyelni a Vasas meccsének alakulását, nincs a kezünkben a sorsunk a harmadik helyet illetően, a saját házi feladatunkat kell megoldani: sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk, mint a Videoton ellen és önbizalmat kell szereznünk a jövőheti döntőre. Az elmúlt bajnokin voltak páran, akik nem voltak elég dinamikusak, nem tűrték fel úgy az ingujjukat, ahogy azt kellett volna egy ilyen mérkőzésen. Bár az eleje még úgy-ahogy elfogadható volt, de utána úgy nézett ki a játék, mintha egy felnőtt csapat játszott volna egy iskolás csapattal. Ezen is változtatni fogunk az Újpest és a Vasas ellen.

Mindkét együttes fájdalmat akar majd okozni nekünk, rajtunk múlik, hogy ezt engedjük-e nekik vagy sem. Vannak játékosaink, akik egyelőre nem állnak rendelkezésünkre, ezért kicsit improvizálni kell majd. Arra is figyelnünk kell, hogy a szombati találkozót sérülés nélkül átvészeljük. Nagyon fontos az önmotiváció is. Biztos vagyok benne, hogy teljesen más arcunkat mutatjuk majd, nem azt, amelyiket a Videoton otthonában.

Mindkét meccsen szükségünk van a támogatásra, úgy gondolom érdemes lesz kilátogatnia a szurkolóknak, szeretném is, ha jönnének, biztos vagyok benne, hogy a játékosok mindent bele fognak adni. Szép dolog az is, hogy edzőként sorozatban harmadszor nyerhetem meg a Magyar Kupát, de sokkal fontosabb az, hogy az egyesület újabb címet szerezhet, de persze érzem és azért élvezem is ezt a nyomást, úgy gondolom, hogy sok más hazai együttes szívesen cserélne velünk, kerülne ilyen helyzetbe a kupasorozatban.

Hétfőn vendégként is kipróbálhattam az otthonunkat, a Depeche Mode koncerten, nagyszerű élmény volt, ezzel az együttessel együtt nőttünk fel. David Gahan fantasztikus művész, hatalmas ereje van, magával ragadja a tömeget. Kint volt Kubatov Gábor is a családjával, az ünneplésnél és a csápolásnál persze mindannyian igyekeztünk visszafogni magunkat, de biztos vagyok, hogy mindenki, amikor otthon hallgatja a Depeche Mode-ot, a négy fal között feltekeri a hangerőt, akkor elereszti magát, léggitározik, térden csúszik éneklés közben.

Thomas Doll