Könczei Áron a MAC-ból érkezik klubunkhoz.

Könczei Áron

Szinte az egész eddigi pályafutásomat a szülővárosomban, Debrecenben töltöttem, tavaly azonban a tanulmányaim miatt a fővárosba igazoltam. A MAC csapatát választottam, azonban egy év után rögtön váltottam. Ez azért alakult így, mert mindig a pályafutásom szempontjából legjobb ajánlatot szeretném elfogadni, és úgy éreztem, az most a Ferencvárosé volt. A Fradi egy nagyon jó, feltörekvő csapat, láthattuk az előző idény rájátszásában, hogy a legerősebb csapatok is megszenvednek ellenük. Ha keményen dolgozunk, és jól összeállunk, akkor bármi kisülhet a következő idényből. Nem szeretnék előre fogadkozni, mindig hétről hétre, meccsről meccsre gondolkozom, de a keretet elnézve akár a MOL Liga döntője sem elérhetetlen. Egyénileg minél többet szeretnék kihozni magamból, minél több ponttal szeretném segíteni a csapatot. Eddig mindig sikerült szezonról szezonra fejlődnöm, és egyre több pontot elérnem, ez remélem, hogy most sem lesz másképp. Ami a válogatottat illeti, az elmúlt két idényben sikerült bekerülnöm a világbajnokságra készülő bő keretbe, idén azonban hamar abbahagytam a felkészülést, ugyanis a tanulmányaimra koncentráltam. Jövőre viszont könnyen lehet, hogy ez másképp lesz. Egy biztos: harcolni fogok a helyemért, ugyanis hatalmas megtiszteltetés a nemzeti csapat tagjaként szerepelni!

Greg Lindqvist, vezetőedző:

Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megegyeznünk Könczeivel. Már az előző szezon előtt is megkerestük őt, de akkor a MAC-ot választotta. Idén újra itt volt az esélyünk, hogy megszerezzük, és ez végre sikerült is. Tízszeres válogatott, ponterős szélsőről van szó, aki nagyon sokat tud segíteni a támadójátékunk még magasabb szintre emelésében.

Hudák Gábor, szakmai igazgató

Nagy előrelépés ez a bejelentés a szakosztály életében, ugyanis az előző szezonban nem volt aktív válogatott játékos a keretünkben. Ezzel viszont sikerült bebizonyítanunk, hogy a Ferencváros is áll azon a szinten szakmailag, hogy ilyen kaliberű játékosok is nálunk szerepeljenek. Gólerős szélsőt kerestünk a támadóegységünkbe, és szerencsére sikerült is megtalálnunk Áront. Reméljük, jövőre is legalább annyi ponttal segíti a csapatunkat, mint az előző szezonban korábbi csapatát.

Fradi.hu