Csonka Andrást és Oroszi István kérdezték a törökök elleni U17-es EB meccs előtt.

Mindhárom csoportmérkőzésen kezdőként lépett pályára Csonka András, míg kapusunk, Oroszi István az utolsó, Feröer elleni mérkőzésen védte a magyarok kapuját.

Feröer ellen nagyon egyben volt a csapat szellemileg és fizikálisan is. Minden este összeülünk beszélgetni, hogy jobban megismerjük a csapattársakat. Mindenki mindenkivel jóban van, ez lehetett a kulcsa annak, hogy a franciákat is legyőztük, és elértük a csoport első helyét. Megadták nekem a bizalmat, és én védhettem az utolsó csoportmeccsen. Az edzők bejöttek hozzám, és azt mondták, hogy nagyon meg vannak elégedve a munkámmal, látják, hogy sokat fejlődtem kézzel és lábbal is. Ez volt az első komoly tétmérkőzésem válogatott mezben, így persze izgultam előtte – mondta Oroszi.

Az U17-es csapat alapemberének számító Csonka András úgy gondolja, nem is lehet a csapat célja más, mint minél tovább jutni, valamint hogy bekerüljenek az októberi, indiai világbajnokság mezőnyébe.

Az Európa-bajnokság előtt tudtuk, hogy nehéz ellenfelek várnak ránk, és nem lesz könnyű dolgunk, ha sokáig akarunk jutni, ezért nem mertünk volna arra tippelni, hogy elsők leszünk. A 4-0-ra megnyert Feröer-meccsen látszott, hogy jól működik együtt a csapat, és hogy van még keresnivalónk. Mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, a célunk, hogy minél tovább jussunk. Most minden meccs ajándék, ami még hátravan. A legfontosabb, hogy kvalifikálni tudjuk magunkat a világbajnokságra – vélekedett Csonka.

U17-es labdarúgóink a legjobb nyolc között Törökország ellen vívhatják ki a továbbjutást. A találkozó május 12-én, pénteken, 12.00-kor kezdődik.

Az első hely megszerzése után ideje a törökökre koncentrálni – folytatta Oroszi. – Játszottunk már ellenük egy felkészülési mérkőzést, úgy gondolom, hogy hasonló szellemben játszanak, mint mi. Ők is próbálják a földön tartani a labdát, fontosak az egyéni akciók, szóval jó mérkőzésre számítok. Már az edzéseket is úgy építjük, hogy ellenük készülünk.

Fradi.hu