A SportPluszban próbálták megfejteni Gerzson titkát, valamint szóba került a szurkolói helyzet is.

Mi Gera Zoltán titka, tették fel a kérdést, amire többen is választ adtak:

Benkő László, korábbi MLSZ elnök

Minden elismerésem Gera Zoltáné, aki a fiatalkori botlásai ellenére, közel a 40-hez is a csúcson tud még lenni! Ez a jó alkat és az angol élvonalban eltöltött egy évtized mellett annak is köszönhető, hogy sportszerűen él, és rendezett a családi háttere is. Már aktív korában legendává vált!

Csapó Gábor, olimpiai bajnok vízilabdázó

Az, hogy szeret és tud futballozni! Az egy évtizedes Premier Leauge-előny pedig egy átlag NBI-es játékos számára behozhatatlan!

Csötönyi Sándor, MÖSZ tiszteletbeli elnök

Szenzációs alkatú tehetség, aki emberileg is mindig felnő a feladathoz, és alázatosan szolgálja a sportágát. Minden sportág képviselője előtt példakép lehet!

Nagy László, olimpiai bajnok labdarúgó

Egyértelmű a dolog: imádja a futballt, a játékot és mindent ennek rendel alá. Bizonyítja: megfelelő életmóddal, megfelelő étkezéssel és megfelelő mennyiségű pihenéssel még 38 évesen is lehet kimagasló teljesítményt nyújtani. Mindenesetre a fiatalokra nézve szégyen, hogy a Fradiban még mindig ő a legjobb!

Nyilasi Tibor

A titok a futball iránti alázat, a tisztelet, és a jó családi háttér, úgy hogy le a kalappal Zoli előtt!

Szabó Bence, olimpiai bajnok vívó

Nyilván az, hogy éveket játszott Angliában, ahol remek edzettségi állapotba került. Mindemellett olyan profin is él, hogy egy magas szintű Premier League-alap után az NBI-ben könnyebbséget jelent futballozni. Ezzel együtt nagyon nagy dolog, hogy 38 évesen fizikálisan is felveszi a versenyt a fiatalokkal.

Labdarúgónk mellett szóba került a szurkolók helyzete is, Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke így válaszolt arra a kérdésre, hogyan lehetne elfogadottabbá tenni a szurkolók előtt az NBI-et:

Először is nem kellene a szurkolókat üldözni. Megmondom én, annak idején a kártya ellen is felszólaltam, mert tudtam, hogy az egy rossz irány. Csányi Sándornak elmondtam, hogy az egész munkát az FTC feltámasztásával kell kezdeni, mert – tetszik vagy nem – a magyar közönség 40-45%-a a Fradinak szurkol. És ha ezt a klubot talpra állítják, akkor megnyernek a magyar futballnak egy óriási tömeget. Erre mi történik? A Fradit talpra állítják, de közben elriasztják a szurkolókat. Megértem, hogy rendet akarnak, de ne így tegyék! Nem kell vénaszkenner, kártya, meg ilyenek. Kamerázzák be a stadiont, ami meg is történt, és ha akad egy rendbontó, akkor kamerával nézzék meg ki az, és szóljanak az őröknek, hogy az ötös szektor hetedik sorának második székén ülő palit vezessék ki. És nyomban helyreáll a rend. Nem csodálkozom a szurkolókon, hogy lázadnak, mert igenis lázadás, hogy nem járnak Fradi-meccsre.

Emellett Kovács Ferenc szerint probléma az is, hogy hiányoznak az igazi vidéki fellegvárak, ahol régen vért izzadtak a nagycsapatok, ahol esetleg lehetőség lenne, ott a helyi csapatok összefogás helyett egymásnak tesznek keresztbe. A légiósok és a külföldi edzők számát is sokallja. Hiányolja a játékosokból az akaratot is, valamint túlzásnak tartja a válogatott miatt beiktatott szüneteket is. Valamint nem tudja, hogy mi történt azzal a javaslattal, amit még Dárdai Pállal közösen állítottak össze a gyerekfoci fellendítésének érdekében.

SportPlusz nyomán.