Dani Madocsája kikapott a Mórágytól.

Madocsa — „Böde Dani a király!” – még az ellenfél drukkerei is ezt skandálták a Tolna megyei futballbajnokság másodosztályának „szuperrangadóján”, a Madocsa–Mórágy meccsen.

A Ferencváros válogatott csatára edzőként segítette a nagy meccsen a hazai gárdát, amelyben bátyja, István (34) középcsatárként riogatja az ellenfeleket – 15 meccsen 24 gólnál jár!

A település apraja-nagyja összegyűlt a pálya körül. Naná, a tabella első két helyezettje csapott össze! A hangulat javításában néhány tálca sör, bor és pezsgő is segített, valamint a szögletzászlótól nem messze egy tréleren leparkolt motorcsónak, amelynek hangszóróiból bömbölt az induló és több Bikini-sláger.

Néhány éve mélyponton volt a klub, úgy éreztem, segítenem kell. Azóta sorra nyertük a bajnoki címeket, most is ez a cél – mesélte Böde Dániel (30), aki eligazítást is tartott az öltözőben. – Idén volt már vagy hat edzésünk, a srácok pedig sportemberként viselkedtek a hét végén, csak kettőről tudok, hogy bulizni volt szombaton, ez jó arány.

Persze a vendégek is nagyon készültek.

Nyerni kell! Több karton cigit ajánlottunk prémiumként a csapatnak – fogadkozott „Dzsoni Lájf” a mórágyi fanatikusok vezére.

Néhány lövés után ugyan a szomszédos gyümölcsöskertből kellett visszahozni a labdát, de egy öngóllal megszerezték a vezetést a vendégek. Ráadásul megsérült a hazaiak kilencszeres válogatott játékosa, Éger László (39).

Megígértem Böde Daninak, ha visszavonulok, átigazolhat. Sajnos ez nem az én napom, meghúzódtam, így hamar le kellett jönnöm a pályáról – kesergett a korábban a Dunaferrt és a Paksot erősítő védő.

Közben a Mórágy már 4-0-ra vezetett, egyre nagyobb volt a baj!

Szerintem az a gond, hogy szombaton lakodalom volt a faluban, ez megnyomhatta a fiúkat. Egyébként simán nyernünk kellene, mert ez a világ egyik legjobb csapata, és nálunk játszik a gólvágó Böde Pista, a Madocsai Rooney – jegyezte meg nagyot húzva a szekszárdi borból a hazaiaknak szorító „Lali király”.

A vége 4-1-es vereség lett.

A csatát elbuktuk, de a háborút még nem, megnyerjük a bajnokságot – bizakodott Böde Dániel. – Egy meccsel kevesebbet játszottunk, így, visszaelőzzük a Mórágyot.

Fritz Walter

A Madocsában érdekes nevű játékos is pályára lépett Fritz Walter (25) személyében. „Névrokona”, a német futball legendás alakja, Fritz Walter (†81) – neki előbbi a kereszt- és utóbbi a vezetékneve – aki az 1954-es világbajnokságon a magyar Aranycsapatot a döntőben 3-2-re legyőző NSZK válogatottjának klasszisa volt.

A riport videós anyaga: Blikk