Nem okoztak gondot a fehérvári lányok csapatunknak.

Ferencváros 36–25 (20–13) Alba Fehérvár KC
Gólok: Pena 8, Zácsik 4, Faluvégi 3, Hornyák 3, Jovanovics 3, Kovacsics 3, Mészáros 3, Schatzl 3, Snelder 3, Szarka 2, Lukács 1

A mai bajnokin nem lépett pályára csapatkapitányunk, Szucsánszki Zita, ebből is látszott, hogy micsoda sportemberi teljesítményt volt a hétvégi, CSM Bukarest elleni játéka. Ott volt viszont Hornyák Dóra, aki szerepet is kapott a mérkőzésen, gólokat is vállalt. A vendégek egy pillanatig sem vezettek ellenünk, ám húsz percig jól tartották magukat, döntetlen közeli eredményen, köszönhetően annak, hogy rengeteget hibáztunk elöl, szinte mindenét ellőttük Herrnek, naggyá tettük ellenfelünk kapusát. Aztán Pena vezérletével csináltunk egy 7-0-ás sorozatot, amivel megalapoztuk a nagyarányú győzelmünket. A félidőben hét gól volt közte, végül tizenegy lett úgy, hogy mindenki kivette a részét a gólgyártásból. A Fehérvárból ki lehetett emelni a két átlövőt, Bandeliert és Lavkot – leánykori nevén Zsivkovicsot, klubunkkal KEK-győztes lett -, az ő góljaik tartották Deli Rita együttesét Herr védései mellett.

Elek Gábor

Amikor felkeményedett a védekezésünk és jobban kiértünk a húsz percig parádésan teljesítő átlövőkre, onnantól tudtuk a nagy különbséget kialakítani és gyors gólokat lőni.

NSO