Sorozatban harmadszor hódítottuk el a trófeát, ezúttal a Győri ETO-t kiütve. Szép volt, lányok! Gratulálunk!

Női labdarúgó Magyar Kupa, döntő
Ferencváros 6-0 (4-0) Győri ETO
Gólok: Bulatovics 2, Fenyvesi 2, Poljak 1, Zágor 1

Nem éppen ideális futballidő várta a csapatokat és a szurkolókat, ám utólag elmondható, hogy mind a lelátón, mind a pályán jó teljesítményt nyújtottak a fradisták, mindkét meccset mi nyertük. A korai időpont és a zord időjárás ellenére szép számban jelentek meg a zöld-fehér hívek és jó hangulatot is teremtettek az MTK stadionban, a győriek is megjelentek, ők is jól buzdították csapatukat az esélytelenségük és az eredmény alakulásának ellenére is.

Mondhatni egy percig éltek a kisalföldi remények, egy szabadrúgás után Poljak sarokkal találta el szépen a levegőben a labdát, amely így a hálóban kötött ki, három perc múlva pedig a télen Kókáról visszatérő Bulatovics talált be, címvédőhöz és Magyarország legjobb csapatához méltóan kezdtük tehát a Magyar Kupa fináléját. Több szép akciót is vezettünk ezután, jól látható, hogy a kényszerítőzést, háromszögelést sokat gyakorolták a lányok, ezzel szinte mindig meg tudtuk verni a győri védőket. A játékrész felénél jött a harmadik gól, Bulatovics lövése pattant meg egy védőn, öngól is lehetne, de mi inkább a játékosunknak adjuk, megérdemli. Negyedóra múlva pedig talán a legszebb támadásunkat mutattuk be, Poljak ültette be emberét a hintába, majd beadását Zágor kapásból lőtte a kapuba. Hátul nem igazán akadt dolgunk, Samunak akkor kellett játékba avatkoznia, amikor hazaadták a labdát a társak, a szünet előtt kellett egy beadásra rávetődnie.

A második 45 percet Fenyvesi Evelin foglalta keretbe, az elején és a végén lőtt egy-egy gólt, a második szintén szépségdíjas játék volt, közben pedig már kicsit talán a szépségre mentünk, nem a gólokra, Poljak úgy játszott, mintha az lett volna kiadva neki, hogy minél több kötényt osszon ki – elég sokszor sikerült neki a szurkolók nagy örömére. A három cserelehetőségét is kihasználta Dörnyei Balázs, kapust is váltottunk, Németh Júlia állt be a hajrára. Szép volt, lányok! KUPAGYŐZTES!

Samu A. (Németh J., 83.) – Vidovenyecz, Szeitl, Zlidnis, Mosdóczi – Cankovic, Bognár (Nagy Á., 74.), Fenyvesi, Zágor (Orji, 62.) – Poljak, Bulatovic

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Fotó: MTI